сряда, 27 юли 2022 г.

БОЛЕСТ НА МЕНИЕР

 

БОЛЕСТ НА МЕНИЕР

 Болестта на Мениер е характерно заболяване на вътрешното ухо с наблюдаваща се силна продукция на тъй наречената слухова течност. Наблюдава се покачване на налягането в ушния лабиринт, а вследствие на това настъпва: прогресираща глухота, шум в ушите, равновесието се нарушава, повръщане, гадене. Слуховите нарушения винаги имат прогресивен характер.

КЛИНИЧНА КАРТИНА

 Болестта възниква без да е налице гноен процес в средното ухо или заболяване на мозъка. Наблюдават се няколко форми на болестта:

Класическа

Кохлеарна

Вестибуларна  

ПРИЧИНИ ЗА БОЛЕСТТА

  Според съвременните научни данни Болестта на Мениер се дължи на алергии от различен произход, ендокринни заболявания, заболявания на кръвоносните съдове, вирусни заболявания, сифилис.

 ЛЕЧЕНИЕ И ПРОФИЛАКТИКА

 Амбулаторно/консервативно/ лечение, а при нужда и хирургична намеса. Физическата активност следва да се ограничи по време на пристъпите.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРИЕМАНЕ НА ЕЛИКСИРИ С НОМЕРА 9, 600, 76 ПРИ ПАЦИЕНТИ С БОЛЕСТ НА МЕНИЕР

Проведените от нас дългогодишни наблюдения над болни показаха, че може да се пристъпи към успоредно приложение на Еликсирите на инж.Хлебаров и фармацевтичните лекарствени средства. Еликсирите предстравляват водно-етанолови екстракти от подбрани билки. Те подпомагат детоксикацията на организма, неговото прочистване и облекчават болестния процес. Също така спомагат за превенцията и намаляват риска от усложнения. Благодарение на тези качества на Еликсирите се постига широк спектър на въздействие върху организма на болния, а това спомага за неговото по-бързо оздравяване.Благоприятния ефект от приложението им настъпва след около 15 до 30 дни. Еликсирите с номера 9, 600, 76 могат и следва да се използват заедно с фармацевтичните лекарствени средства при пациенти с диагноза Болест на Мениер.

 

Публикува се със съкращение.

Юли, 2022 г.                                         София