Номера еликсири

 

ЕЛИКСИР-1. Подобрява обмяната на веществата (Adjuvans metabolismus), съдейства за намаляване на свръхтеглото, стимулира ленивите черва (Akinesia intestine), подпомага разграждането и изхвърлянето на камъни от бъбреците и жлъчния мехур(Calculus renalis sive renis et biliaris). Представлява извлек от цвят на роза, стръкове целина и царевична коса.

ЕЛИКСИР-2. Подпомага лечението на щитовидната жлеза(Glándula thyreoidea), дифузна струма (Struma diffusa), базедова болест /хипертиреоидизъм/ (Morbus Basedowi), и възли /в лека форма/ (Nodus lymphaticus). Представлява извлек от листа на орех, шишарки от хмел, плодове от шипка и листа от живовляк.

ЕЛИКСИР-З. Стимулира имунната система (Immunitas stimulansf, използва се за лечение на синузит (Sinusitis)-, за обработка на рани /механични и от изгаряне/ (Vulnus combustion)-, за влагалищни промивки (Irrigado vaginae)-, при ранички, бяло течение (Fluor albus) и венерически заболявания (Morbus gynaeco- logicus)-, лечение на болни венци (Gingivitis) и възпаления на гърлото (Angina)-, при зъбобол (Odontalgia)-, за обезболяване при плексит (Plexitis);, радикулит (Radiculitis)-, шипове, ишиас и др.; при гъбични заболявания (Mycosis)-, при туморни заболявания (Neoplasma)-, пърхот (Pityriasis simplex capitis) и др. Представлява извлек от листа на орех, шишарки от хмел, стръкове мента, босилек, шипка и коприва.

ЕЛИКСИР-4. Стимулира дейността на жлезите с вътрешна секреция (Stimulado glandulae sine ductibus). Оказва добро влияние и при заболявания на белия дроб, панкреаса, черния дроб и жлъчката. Представлява извлек от плодове на шипка, листа от къпина, семена от лен и червен кантарион. 

ЕЛИКСИР-5. Прилага се при множествена склероза. (Encephalomyelitis disseminata, Multiple sclerosis). Представлява извлек от листа на орех, стръкове жълт кантарион и цариче, цвят от детелина.

ЕЛИКСИР-6. При тромбози (Thrombosis). Повлиява добре лечението на склероза (Sclerosis), тромбофлебит (Thrombophlebitis), разширени вени (Varices). Подходящ при лечение на различни сърдечни заболявания. Подпомага процеса на запаметяване, което прави продукта особено подходящ за учащи. Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, бял равнец и босилек, цвят на невен с чашките, корен от глухарче и шишарки от хмел.

ЕЛИКСИР-7. При възпаление на бъбреците и простатата(Nephritis, Prostatitis). Представлява извлек от семе на пъпеш, плодове на леска, стръкове салвия и жълт кантарион, плодове от шипка.

ЕЛИКСИР-8. При шипове (Exostosis ossis). Представлява извлек от борови връхчета, цвят от бъз, шишарки от хмел, листа от орех, стръкове босилек и живовляк.

ЕЛИКСИР-9. При вирусни заболявания, СПИН (AIDS, Morbus infectiosis). Представлява извлек от стръкове босилек и мента, шишарки от хмел.

ЕЛИКСИР-10. За изчистване на кръвта и при отказване от алкохол и цигари (Prophylaxis). Представлява извлек от плодове на шипка, кора от зърнастец и стръкове мащерка.

ЕЛИКСИР-11. При заболявания на белия дроб и туберкулоза (Tuberculosis et Morbus pulmonum). Представлява извлек от листа на орех, плодове от шипка, цвят на невен с чашките и цвят от бъз.

ЕЛИКСИР-12. При възпаление на лимфни възли и миома(Lymphadenitis et Myoma). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове жълт кантарион и бял равнец, шишарки от хмел, листа от орех, плодове от шипка.

ЕЛИКСИР-13. При псориазис (Psoriasis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, листа от подбел и шишарки от хмел.

ЕЛИКСИР-14. При бучки в млечните жлези /мастопатия/(Mastopathia). Представлява извлек от стръкове салвия, листа от къпина и кора на дъб.

ЕЛИКСИР-15. При диабет (Diabetes mellitus). Представлява извлек от царевична коса, цвят от роза, листа от ягода, бреза и черница.

ЕЛИКСИР-16. При епилепсия (Epilepsia minor sive mitior). Представлява извлек от стръкове босилек, цвят от липа и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-17. При витилиго (Vitiligo). Представлява извлек от стръкове цикория, цвят на невен с чашките и цвят на бъз.

ЕЛИКСИР-18. При тумор в мозъка (Neoplasma encephalon). Представлява извлек от стръкове великденче, бял равнец и върбинка.

ЕЛИКСИР-19. При косопад /алопеция/ (Alopecia). Използва се само за мазане. Представлява извлек от стръкове коприва, листа от мечо грозде и орех.

ЕЛИКСИР-20. При лупус (Lupus). Представлява извлек от листа от орех, цвят от роза и стръкове коприва.

ЕЛИКСИР-21. При коксартроза /артроза на тазобедрената става/ (Coxarthrosis). Представлява извлек от листа на орех, цвят на бъз и стръкове коприва.

ЕЛИКСИР-22. При слонска кожа. Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове салвия и маточина.

ЕЛИКСИР-23. При нередовна менструация (Oligomenorr- hoea). Представлява извлек от стъбла на хвощ, стръкове живо- вляк и коприва.

ЕЛИКСИР-24. При възпалена лигавица на стомаха и червата (Gastritis et Colitis — acuta et chronica). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, шишарки от хмел и цвят на невен с чашките. 

ЕЛИКСИР-25. При гъбички под ноктите {Mycosis). Представлява извлек от листа на живовляк, борови връхчета и листа от орех.

ЕЛИКСИР-26. При фарингит (Pharyngitis). Представлява извлек от листа от орех и подбел, плодове от шипка, стръкове жълт кантарион и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-27. При бронхиална астма (Asthma bronchiale). Представлява извлек от борови връхчета, стръкове бял равнец, хвощ и мента.

ЕЛИКСИР-28. При артрит (Arthritis infectiosa). Представлява извлек от стръкове бял равнец и коприва и цяло растение цариче.

ЕЛИКСИР-29. За успокояване на нервната система (Seda- tivus neurosis). Представлява извлек от стръкове върбинка и маточина, шишарки на хмел.

ЕЛИКСИР-30. При високо кръвно налягане (Hypertonia). Представлява извлек от листа на орех, черница и бреза.

ЕЛИКСИР-31. При желязодефицитна анемия (Anaemia fer- ripriva) и дефицит на желязо (Deficiens Fermín), за увеличение на апетита (Appetitus). Представлява извлек от листа на орех, цвят на невен с чашките и стръкове бял равнец.

ЕЛИКСИР-32. При болест на Паркинсон (Parkinsoni morbus). Представлява извлек от листа на къпина и живовляк, стръкове маточина.

ЕЛИКСИР-33. При цистит (Cystitis). Представлява извлек от стръкове коприва и бял равнец, листа от бреза.

ЕЛИКСИР-34. При белтък в урината (Urobilinuria). Представлява извлек от листа на живовляк, кора на леска и корен от троскот.

ЕЛИКСИР-35. При парези /непълна парализа/ (Paresis). Представлява извлек от шишарки на хмел, листа от къпина и ягода.

ЕЛИКСИР-36. При кръвоизливи, дължащи се на хормонални нарушения (Haemorrhagia hormonum). Представлява извлек от листа на орех, стръкове маточина и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-37. При камъни и пясък в бъбреците, при заболявания на простатата, слюнчените жлези и жлъчката (Nephrolithiasis, Prostatitis, Inflammatio gl.sublingualis, Bilitis). Представлява извлек от стръкове босилек и копър, царевична коса.

ЕЛИКСИР-38. При херпес зостер (Herpes zoster). Представлява извлек от стръкове коприва, листа на орех и шишарки от хмел.

ЕЛИКСИР-39. Подобрява състоянието на кръвоносните съдове (Morbus vas sangineum). Представлява извлек от листа на живовляк и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-40. При кандидоза (Candidamycosis). Представлява извлек от стръкове бял равнец, коприва и цариче.

ЕЛИКСИР-41. За подобряване на състоянието на организма в критическа възраст /климактериум/ (Climacterium). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, мента и босилек.

ЕЛИКСИР-42. При обезводняване /дехидратация/ (Destocado). Представлява извлек от семе на пъпеш и царевична коса.

ЕЛИКСИР-43. При хормонална недостатъчност (Insufficien- tia hormonum). Представлява извлек от стръкове коприва, цвят на невен с чашките и цвят от турта.

ЕЛИКСИР-44. При хламидия (Chlumidiosis). Представлява извлек от листа на живовляк и къпина, стръкове риган, кора на леска и бреза.

ЕЛИКСИР-45. При полова дисфункция при мъжете. Оказва благоприятно влияние върху сперматогенезата /производство на сперма/ (Hypofunctio testosteronum). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, цвят от турта и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-46. При възпаление на лимфни възли (Nodus lymphadenitis). Представлява извлек от стръкове салвия, плодове от шипка и листа на орех. 

ЕЛИКСИР-47. При язва (Ulcus ventriculi). Представлява извлек от стръкове коприва, маточина и босилек.

ЕЛИКСИР-48. При киселини в стомаха (Aciditas ventriculus). Представлява извлек от листа на мента, стръкове жълт кантарион и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-49. При чревни разстройства /ентерити/ (Enteritis). Представлява извлек от листа на мечо грозде, живовляк и джоджен.

ЕЛИКСИР-50. За освежаване и подмладяване на кожата на лицето, деколтето и гърдите; при хормонални проблеми при жените (Hormonotherapia adjuvans). Представлява извлек от стръкове коприва, листа на орех и плодове от шипка.

ЕЛИКСИР-51. При грип (Gripp). Представлява извлек от корени на репей, цвят от роза и листа на орех.

ЕЛИКСИР-52. При тумор на белия дроб (Carcinoma pulmoпит). Представлява извлек от стръкове маточина, босилек и хвощ.

ЕЛИКСИР-53. При мигрена и главоболие (Migraena). Представлява извлек от стръкове салвия, корени от цикория и глухарче.

ЕЛИКСИР-54. При дерматита (Dermatitis). Представлява извлек от стръкове коприва, цвят на невен с чашките и цвят на бъз.

ЕЛИКСИР-55. При нощио напикаване /енуреза/ (Enuresis nocturna). Представлява извлек от листа на живовляк, цвят на невен с чашките и стръкове жълт кантарион.

ЕЛИКСИР-56. При болест на Бехтерев, анкилозиращ спонгилит (Morbus Behterevi, Spondyloarthritis ankylopoetica). Представлява извлек от стръкове коприва и босилек, корени на репей.

ЕЛИКСИР-57. При полипи в матката и полипи с друга локализация (Polyposis uteri, Polyposis ventriculi et intestini). Представлява извлек от цяло растение цариче, шишарки от хмел и листа на орех. 

ЕЛИКСИР-58. За промивки при полипи в матката (Irrigado polyposis uteri). Представлява извлек от стръкове босилек, шишарки на хмел и листа от орех.

ЕЛИКСИР-59. При хепатит (Hepatitis). Представлява извлек от листа на живовляк и орех, стръкове салвия.

ЕЛИКСИР-60. При хемофилия (Haemophilia). Представлява извлек от плодове на шипка, листа на бреза и кора от дъб.

ЕЛИКСЕ1Р-61. При хромозомни разстройства. Представлява извлек от листа на черница, орех и къпина.

ЕЛИКСИР-62. При бактериална инфекция в главния мозък(Bacteria encephalon). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, цвят на невен с чашките и листа от орех.

ЕЛИКСИР-63. При левкоза (Leucosis). Представлява извлек от цвят на липа, стръкове жълт кантарион и листа на орех.

ЕЛИКСИР-64. При гигантизъм (Gigantismus). Представлява извлек от шишарки на хмел, стръкове босилек и листа от бреза.

ЕЛИКСИР-65. При алергия (Allergia). Представлява извлек от цвят и листа на слез, шишарки от хмел и цвят на лайка.

ЕЛИКСИР-66. При тениози /тении/ (Taeniosis hominis). Представлява извлек от стръкове коприва и бял равнец, цвят и листа от слез.

ЕЛИКСИР-67. При тумор на костите (Carcinoma ossis (Osteoma)). Представлява извлек от цвят и листа на слез, цвят на бял равнец и стъбла на хвощ.

ЕЛИКСИР-68. При болест на Ходжкин /лимфом на Ходжкин/(Morbus Hodgkin (lymphogranulomatosis)). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, цвят и листа на слез и листа от орех.

ЕЛИКСИР-69. При ишиас, лумбосакралеи радикулит(Ischias). Представлява извлек от корени на репей, стръкове босилек и коприва. 

ЕЛИКСИР-70. При хелминти /глисти/, за пречистване на организма от токсини (Helminthes). Представлява извлек от плодове на шипка, стръкове салвия и листа на черница.

ЕЛИКСИР-71. При гуша (Struma), студен възел (Nodus frigidus). Представлява извлек от листа на орех, плодове на шипка и листа на живовляк.

ЕЛИКСИР-72. При гуша (Struma), топъл възел (Nodus calidus). Представлява извлек от шишарки на хмел, плодове от шипка и листа живовляк.

ЕЛИКСИР-73. При ревматизъм (Rheumatismus). Представлява извлек от цвят и листа от слез, плодове от шипка и стръкове бял равнец.

ЕЛИКСИР-74. При тумор на гърлото (Cáncer fauces). Представлява извлек от листа на орех, стръкове босилек и шишарки от хмел.

ЕЛИКСИР-75. При заекване и хълцане (Balbuties). Представлява извлек от цвят на бъз, цветове и листа на глог и стръкове коприва.

ЕЛИКСИР-76. При Мениеров синдром (Menieri syndromum). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, корени на глухарче и шишарки от хмел.

ЕЛИКСИР-77. При порок на сърцето, кардиопатия (Cardiopathia). Представлява извлек от листа на бреза, корени на цикория и цвят от бъз.

ЕЛИКСИР-78. За отказване от употреба на наркотични вещества и начална зависимост от алкохол и цигари (Alcoholismus, Prophylaxis). Представлява извлек от стръкове бял равнец, цвят на цикория и цвят от бъз.

ЕЛИКСИР-79. За сваляне на висока телесна температура.Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, листа от орех и бреза.

ЕЛИКСИР-80. При аритмия (Arhythmia). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, бял равнец и босилек. 

ЕЛИКСИР-81. При тумор на кожата (Carcinoma cutis). Представлява извлек от стебла на хвощ, стръкове босилек и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-82. При излишък на желязо в кръвта. Представлява извлек от семе на пъпеш, плодове целина и царевична коса.

ЕЛИКСИР-83. За бързо сваляне на много високо кръвно налягане (Morbus hypertonicus). Представлява извлек от листа на орех, черница и бреза.

ЕЛИКСИР-84. При тежки и дълбоки форми на умствена изостаналост. Представлява извлек от стръкове риган и жълт кантарион, листа на орех.

ЕЛИКСИР-85. При вирусно заболяване, свързано с болки в стомаха и в нервните окончания, изгубване на гласа и висока температура (Morbus infectiosus). Представлява извлек от стръкове салвия, листа и плодове на глог и листа на подбел.

ЕЛИКСИР-86. При сенна хрема (Rhinitis allergica). Представлява извлек от стръкове мента, шишарки от хмел и листа на орех.

ЕЛИКСИР-87. При Лаймска боесг /борелиоза/ (Lyme Morbus). Представлява извлек от стръкове магданоз и коприва, шишарки от хмел.

ЕЛИКСИР-88. При лумбаго /за пиене и мазане/ (Lumbago). Представлява извлек от стръкове коприва и мента, листа на живовляк.

ЕЛИКСИР-89. При мехури в устната лигавица /афти/, също и при туморни образувания на хранопровода, езика и устната кухина (Aphthae, Tumor oesophagus, Tumor lingua, Cancer labium oris). Представлява извлек от кора на дъб, стръкове мента и цвят на лайка.

ЕЛИКСИР-90. При болест на Бюргер — облитериращ тромбангиит /за пиене и мазане/ (Morbus Buergeri). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове коприва и листа на орех. 

ЕЛИКСИР-91. При емфизем на белия дроб (Emphisema pul- топит). Представлява извлек от плодове на копър, цвят на невен с чашките и стръкове салвия.

ЕЛИКСИР-92. При ендометриоза (Endometriosis). Представлява извлек от стръкове босилек и коприва, листа на орех.

ЕЛИКСИР-93. При възпалено сухожилие /тендовагинит/ /за пиене и мазане/ (Tendovaginitis). Представлява извлек от стръкове салвия и бял равнец, шишарки от хмел.

ЕЛИКСИР-94. При ниско кръвно налягане (Hypotonia). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове бял равнец и цвят от роза.

ЕЛИКСИР-95. При синдром на Даун (Down syndromum). Представлява извлек от стръкове хвощ, цвят от турта и стръкове босилек./НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-96. При херпес симплекс (Herpes simplex). Представлява извлек от листа на бреза, цвят, листа и плодове на глог и стръкове бял равнец.

ЕЛИКСИР-97. При хидроцефалия (Hydrocephalia). Представлява извлек от шишарки на хмел, цвят на роза и стръкове коприва.

ЕЛИКСИР-98. При Неходжкинов лимфом (non-Hodgkin morbus). Представлява извлек от кора на дъб, листа на орех и стръкове коприва.

ЕЛИКСИР-99. За стимулиране физическото израстване на деца. Представлява извлек от стръкове чубрица и бял равнец, цвят на невен с чашките. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-100. При остеопороза (Osteoporosis). Представлява извлек от листа на орех, цвят на бъз и шишарки от хмел.

ЕЛИКСИР-101. При глаукома (Glaucoma). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, листа от черница и живовляк.

ЕЛИКСИР-102. При перде на очите /катаракта/ с вирусен произход (Cataracta Infectiosa). Представлява извлек от плодове на шипка, листа от живовляк и стръкове жълт кантарион.

ЕЛИКСИР-103. При губене на течност от органите /обезводняване/ (Dehydratatio). Представлява извлек от стръкове мащерка, листа от боровинки и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-104. При нова болест — грип (Gripp). Представлява извлек от цвят на роза, стръкове босилек и коприва.

ЕЛИКСИР-105. Използва се като „Еликсир на младостта“ — за подмладяване и повишение на тонуса. Представлява извлек от цвят на роза, листа на орех и стръкове коприва.

ЕЛИКСИР-106. При гъбички в устата /за жабурене и пиене/ (Mycosis). Представлява извлек от цвят на лайка и бъз, цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-107. При емболии /запушване на кръвоносните съдове/ — мозъчна, коремна, белодробна, бъбречна емболия (Embolia). Представлява извлек от стръкове мента, цвят на лайка и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-108. При хемороиди (Haemorrhoides). Представлява извлек от листа на орех, цвят на невен с чашките и стръкове жълт кантарион.

ЕЛИКСИР-109. При болестта на Алцхаймер (Dementia Alzheimer). Представлява извлек от кора на дъб, цвят на невен с чашките и стръкове салвия.

ЕЛИКСИР-110. При исхемична болест на сърцето /стенокардия, гръдна жаба, ангина пекторис/ (Angina pectoris). Представлява извлек от корени на ружа, листа от орех и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-111. При хемодиализа (Haemodialysis). Представлява извлек от царевична коса, цвят на невен с чашките и стръкове мента.

ЕЛИКСИР-112. При повишени нива на холестерол /т.нар. „лош“ холестерол — LDL/, плаки (Cholesterinaemia). Представлява извлек от листа на орех, борови връхчета и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-113. При плеврит. Представлява извлек от стръкове босилек и коприва, листа на орех.

ЕЛИКСИР-114. При тревожни и фобийни разстройства /вкл. страхова невроза/(Neurosis). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, цвят на невен с чашките и листа от орех.

ЕЛИКСИР-115. При менингити и парализа (Meningitis, Paralysis vasomotoris). Представлява извлек от семе на сминдух, стръкове риган и листа на орех.

ЕЛИКСИР-116. При дистрофия и атрофия на мускулите(Dystrophia musculorum, Муatrophia). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, цвят на липа и царевична коса.

ЕЛИКСИР-117. При подагра (Podagra). Представлява извлек от борови връхчета, стръкове босилек и коприва.

ЕЛИКСИР-118. При органични психични разстройства, дължащи се на мозъчна увреда, дисфункция или телесно заболяване; тумори в ЦНС, епилепсия, енцефалит и менингит (Morbus psychosis, Encephalitis). Представлява извлек от стръкове великденче, цвят, плодове и листа на глог и шишарки на хмел.

ЕЛИКСИР-119. При склероза на главен мозък, сърце, бъбреци, отделителна система, белодробни тъкани (Sclerosis). Представлява извлек от цвят на роза, листа на орех и шишарки на хмел.

ЕЛИКСИР-120. При интоксикация с живак (Hydrargysmus). Представлява извлек от стръкове бял равнец и коприва, листа на орех.

ЕЛИКСИР-121. При тиреоидит на Хашимото (Thyreoiditis Hashimoto). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, листа на орех и стръкове салвия.

ЕЛИКСИР-122. При кокоши трън (Osseus processus). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и салвия, листа на орех.

ЕЛИКСИР-123. При тумор на черния дроб (Carcinoma hepatis primarium). Представлява извлек от стръкове босилек, цвят на невен с чашките и цвят на липа.

ЕЛИКСИР-124. При тумор на щитовидната жлеза (Carcinoma gl. thyreoidea). Представлява извлек от плодове на шипка, стръкове салвия и коприва.

ЕЛИКСИР-125. При тумор на панкреаса (Cancer pancreaticus). Представлява извлек от листа на орех, живовляк и черница.

ЕЛИКСИР-126. При бучки по тялото (Folliculiis lymphaticus). Представлява извлек от листа на живовляк и орех, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-127. При прочистване на капиляри и вени (Prophylaxis venae el arteriae). Представлява извлек от стръкове коприва и жълт кантарион, листа на орех.

ЕЛИКСИР-128. При салмонелоза (Salmonellosis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове босилек и листа на орех.

ЕЛИКСИР-129. При радикулит (Radiculitis). Представлява извлек от стръкове бял равнец и коприва, листа на орех.

ЕЛИКСИР-130. При левкемия (Leucaemia). Представлява извлек от цвят на лайка, стръкове жълт кантарион и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-131. При тумор на дебелото черво (Carcinoma uteri). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и коприва, листа на орех.

ЕЛИКСИР-132. При флебит /за пиене и мазане/ (Phlebitis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, листа на орех и стръкове мента.

ЕЛИКСИР-133. При бенки /за мазане и пиене/ (Lentigo). Представлява извлек от стръкове босилек и мента, листа от орех.

ЕЛИКСИР-134. При плексит (Plexitis). Представлява извлек от стръкове коприва, босилек и мента.

ЕЛИКСИР-135. При рахит (Rachitis). Представлява извлек от стръкове мента и босилек, цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-136. При кашлица. Представлява извлек от стръкове мента и босилек, цвят на лайка.

ЕЛИКСИР-137. При киста /за пиене и мазане/ (Cysta). Представлява извлек от стръкове коприва, плодове на шипка и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-138. При катар /за пиене, промивки и мазане/(Caíarrhus). Представлява извлек от стръкове босилек и салвия, листа на орех.

ЕЛИКСИР-139. При безсъние (Insomnia). Представлява извлек от стръкове босилек и мента, цвят на лайка.

ЕЛИКСИР-140. При бактериални инфекции /за пиене и влагалищни промивки/ (Bakteriosis). Представлява извлек от стръкове босилек, листа на орех и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-141. При тумор (Neoplasma). Представлява извлек от стръкове босилек, цвят на невен с чашките и шишарки от хмел.

ЕЛИКСИР-142. При инфузна болест на белите дробове(Congestio pulmonum). Представлява извлек от стръкове маточина, цвят на невен с чашките и шишарки от хмел.

ЕЛИКСИР-143. При лептоспироза (Leprospirosis). Представлява извлек от листа на орех, стръкове коприва и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-144. При енцефалит (Encephalitis). Представлява извлек от стръкове маточина и босилек, шишарки от хмел.

ЕЛИКСИР-145. При параноидна шизофрения (Schizophrenia paranoia). Представлява извлек от листа от орех, цвят на невен с чашките и листа от живовляк.

ЕЛИКСИР-146. При детски паралич (Poliomyelitis epidémica) и менингит (Meningitis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, плодове на шипка и стръкове салвия. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-147. При инсулт, мозъчен удар, парализа, гърчове, делирии състояния (Insulins, Paralysis, Myotonia, Delirium).Представлява извлек от стръкове маточина, листа на живовляк и шишарки от хмел.

ЕЛИКСИР-148. За намаляване съдържанието на йод в организма (Jodismus). Представлява извлек от кора от зърнастец, царевична коса и семе от пъпеш.

ЕЛИКСИР-149. При диария и дизентерия (Dysenteria). Представлява извлек от стръкове босилек и коприва, листа на орех.

ЕЛИКСИР-150. При хъркане и сънна апнея (Stertor). Представлява извлек от цвят на лайка, стръкове копър и мента.

ЕЛИКСИР-151. При червен вятър /еризипел/, гнойни пъпки (Pustula, Erysipelas), доброкачествени туморни образувания на кожата (Neoplasma cutis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, листа на орех и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-152. При червен псориазис по тялото (Psoriasis), гнойни процеси (Suppuratio). Представлява извлек от корени на цикория, шишарки от хмел и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-153. При проблеми с очите: перде /катаракта/(Cataracta), възпалена ретина (Retinitis), конюнктивит (Conjunctivitis), късогледство (Miopathia) и за усилване на зрението (Amblyopia). За пиене и капене. Представлява извлек от плодове на резене, стръкове маточина и кора от дъб.

ЕЛИКСИР-154. При повръщане (Nausea). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, босилек и салвия.

ЕЛИКСИР-155. При гангрена (Gangraena). Представлява извлек от стръкове босилек и мента, цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-156. За разреждане на кръвта, (Sanguis occultus), тромбофлебит и разширени вени (Thrombophlebitis, Varices). Представлява извлек от стръкове мента, босилек и салвия.

ЕЛИКСИР-157. При всички заболяваиия на сърдечно-съдовата система и бял дроб. Представлява извлек от листа на бреза, корени от глухарче и стръкове коприва.

ЕЛИКСИР-158. При амилоидоза (Amyloidosis). Представлява извлек от стръкове босилек, плодове на див кестен и стръкове салвия.

ЕЛИКСИР-159. За разширяване на уретерите (Dilatado urethralis). Представлява извлек от стръкове коприва, салвия и босилек.

ЕЛИКСИР-160. При задръжка в долната част на червата /констипация/ (Constipado). Представлява извлек от плодове на сена, листа на живовляк и орех.

ЕЛИКСИР-161. При увреден бял (Congesdo pulmonum) и черен дроб (Congesdo hepar). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, корени на глухарче и листа на черница.

ЕЛИКСИР-162. При заушка (Parotitis epidemca). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, плодове на див кестен и стебла хвощ. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-163. При скарлатина (Scarlatina). Представлява извлек от кора на зърнастец, цвят на турта и кора на леска. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-164. При всички видове херпес (Herpes). Представлява извлек от стръкове босилек и розмарин, плодове на кестен, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-165. При всички видове вирусни заболявания, инфекции (Virus infection). Представлява извлек от листа на живовляк и бреза, плодове на шипка.

ЕЛИКСИР-166. При наличие на олово в организма (Hyper Plumbum). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и босилек, цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-167. При сифилис (Syphilis). Представлява извлек от стръкове чубрица и маточина, листа на къпина.

ЕЛИКСИР-168. При малария, черен грип, туберкулоза

(Malaria, Grippus niger, Tuberculosis). Представлява извлек от жълтия цвят на слънчогледа, плодове от кестен и стръкове синя тинтява. 

ЕЛИКСИР-169. При коклюш, лимфаденит, засилване на кръвта, анемия, алергична кашлица (Pertusis, Lymphadenitis, Tus- sis allergica). Представлява извлек от корени детелина, стръкове мента и джоджен.

ЕЛИКСИР-170. При едра и дребна шарка (Morbilli, Variola). Представлява извлек от цвят на бъз и турта, листа на орех. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-171. При изкривяване на гръбначния стълб(Scoliosis), радикулит (Radiculitis), дискова херния (Hernia.discalis), защипване на нерв (Nervismus), срастваиия (Fibrosis), атрофия на мускулите, при травматични състояния (Traumatismus). Представлява извлек от борови връхчета, корени гръмотрън и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-172. При разстройства на вегетативната нервна система (Neurosis vegetativa). Представлява извлек от стръкове босилек, цвят, листа и плодове на глог и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-173. При дифтерит (Diphtheritis). Представлява извлек от стръкове босилек, плодове на див кестен и цвят на турта. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-174. При заболявания на далака — увеличение и петна по кожата (Splenomegalia, Macula caerulea). Представлява извлек от цвят на бъз, цвят на невен с чашките и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-175. При болна жлъчка и простата, язва, камъни и пясък в бъбреците (Cholelithiasis, Prostatitis). Представлява извлек от стръкове хсопър, плодове на шипка и листа на подбел.

ЕЛИКСИР-176. При инфаркт на миокарда (Infarctus myocardii). Представлява извлек от семе на сминдух, цвят на не- "вен с чашките и плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-177. При прочистване на кръвта, при неправилна обмяна на веществата, циреи, обриви, бучки (Prophylaxia sanguis, Insufficientia substantia, Furunculus, Eruptio). Представлява извлек от листа на живовляк и орех, стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-178. При проблеми с пилора /стеснение, разпускане, застой, повръщане/, при язви, хемороиди, колит (Pylorospasmus). Представлява извлек от стръкове мента, сал- вия и върбинка.

ЕЛИКСИР-179. При акне по кожата на лицето и на тялото, вътрешно обриване (Acne, Eniptio interna). Представлява извлек от стръкове мащерка и бял равнец, листа на подбел.

ЕЛИКСИР-180. При папилом (Dissolutio papilloma). Представлява извлек от плодове на шипка, цвят на роза и турта.

ЕЛИКСИР-181. При рахит, костни заболявания, заболя- вания на бъбреци и бял дроб, ревматизъм, шипове (Rachitis, Osteopathia, Horneri syndromum, Exostosis ossis). Представлява извлек от листа от подбел и орех, стръкове коприва.

ЕЛИКСИР-182. При тетанус (Tetanus). Представлява извлек от стръкове бял равнец и. босилек, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-183. При трипер (Gonorrhoea). Представлява извлек от стръкове мащерка и салвия, кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-184. При залежаване, дължащо се на боледуване (Morbus hominis). Представлява извлек от кора от зърнастец, стръкове жълт кантарион и плодове от див кестен.

ЕЛИКСИР-185. При свързани болести: бъбреци—сърце, кръвно; черен дроб—бъбреци, сърце; стомах—дебели и тънки черва; жлъчка—черен дроб (Morbus contagiosus). Представлява извлек от жълт кантарион, цвят на невен с чашките и листа на орех.

ЕЛИКСИР-186. При увреден слух (Auditus- hypacusis). Представлява извлек от кора от бреза, цвят на роза и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-187. При уремия (Uraemia). Представлява извлек от кора на зърнастец, плодове на див кестен и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-188. При отоци по цялото тяло (Oedema soma). Представлява извлек от кора от зърнастец, плодове от див кестен и семе от пъпеш.

ЕЛИКСИР-189. При камъни и пясък в жлъчката (Cholelithiasis). Представлява извлек от корени на глухарче, стръкове босилек и жълт кантарион. 

ЕЛИКСИР-190. При тумор на гърдата (Carcinoma mammae). Представлява извлек от цвят и листа на слез, корени детелина и стръкове от салвия.

ЕЛИКСИР-191. При учестен пулс (Tachycardia). Представлява извлек от борови връхчета, цвят на турта и кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-192. При заболяване на кръвта /слаба кръв/ (Ну- draemia). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, плодове на див кестен и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-193. При фиброаденом на млечната жлеза (Fibroadenoma). Представлява извлек от листа на живовляк,'плодове на див кестен и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-194. При метеоризъм /събиране на газове в храносмилателния тракт/ (Meteorismus). Представлява извлек от кора от зърнастец, семе от пъпеш и стръкове джоджен.

ЕЛИКСИР-195. При нарушена липидна обмяна (Lipasa Insufficientia). Представлява извлек от листа на бреза, плодове на див кестен и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-196. При разсейки /метастази/ (Metastasis). Представлява извлек от плодове от шипка, стръкове босилек и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-197. При невропатия (Neuropathia). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, шишарки от хмел и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-198. При отстранена тимусна жлеза (Resectio Thymus). Представлява извлек от плодове на див кестен, борови връхчета и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-199. При слабост на мускулите /начална мускулна атрофия/ (Atrophia musculorum). Представлява извлек от плодове на шипка, цвят и листа на слез и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-200. При хорея (Chorea). Представлява извлек от стръкове босилек и чубрица, цвят на турта. 

ЕЛИКСИР-201. При киста на бъбреците (Cysta renis). Представлява извлек от плодове на див кестен, борови връхчета и кора на леска.

ЕЛИКСИР-202. При киста на гърдата (Cysta mammae). Представлява извлек от цвят на турта, стръкове босилек и бял равнец.

ЕЛИКСИР-203. При киста иа яйчниците (Cysta ovarii). Представлява извлек от цветове и листа на слез, борови връхчета и плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-204. При киста на матката (Cysta uteri). Представлява извлек от зърна на овес, стръкове зърнастец и плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-205. При остри форми на еризипел /червен вятър/ (Erysipelas). Представлява извлек от листа на живовляк, плодове на див кестен и стръкове коприва.

ЕЛИКСИР-206. При увеличени левкоцити в кръвта /левко- цитоза/ (Leucocytosis). Представлява извлек от плодове на шипка, стръкове коприва и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-207. При хиперхидроза иа ходилата /изпотяване/ (Hyperhidrosis calcaneus). Представлява извлек от листа от бреза, плодове на див кестен, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-208. При сенилиа деменция (Dementia senilis). Представлява извлек от стръкове босилек, цвят на невен с чашките и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-209. При алергия към билки (Allergia herbalis). Представлява извлек от плодове на шипка, цвят на роза и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-210. При гонартроза (Gonarthrosa, Gonitis). Представлява извлек от цветове и листа на слез, плодове на ко- риандър и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-211. При хипогликемия (Hypoglycaemia). Представлява извлек от шушулки на бял боб, стръкове великденче и борови връхчета. 

ЕЛИКСИР-212. При силикоза (Silicosis). Представлява извлек от стръкове овчарска торбичка, кора от зърнастец и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-213. При диенцефален синдром (Diencephalon syndromum). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, стебла от хвощ и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-214. При маниакално-депресивно разстройство /биполярно афективно разстройство/ (Psychosis maniaco-dep- ressiva). Представлява извлек от борови връхчета, цвят на турта и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-215. При косопад /алопеции/ (Alopecia). Представлява извлек от стръкове хвощ, борови връхчета и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-216. При студова алергия (Allergia fñgidus). Представлява извлек от стръкове босилек и маточина, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-217. При сепсис /инфекция на кръвта/ (Sepsis). Представлява извлек от плодове на див кестен, стръкове на босилек и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-218. При склеродермия /прогресивна системна склероза/ (Sclerodennia). Представлява извлек от цвят на турта, борови връхчета и стръкове салвия.

ЕЛИКСИР-219. За чистене на погълната сяра (Sulfur). Представлява извлек от цвят на бъз, стръкове зърнастец и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-220. При недостиг на силиций (Insufficientia Si). Представлява извлек от бобови шушулки, плодове на див кестен и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-221. При таласемия (Thalassaemia major et minor). Представлява извлек от стръкове салвия, надземната част на детелина и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-222. При макроглобулинемия на Валдемстрьом

(Macroglobulinaemia). Представлява извлек от листа на бреза и овесени зърна. 

ЕЛИКСИР-223. При производство на повече белтък от костния мозък (Albuminum hyper). Представлява извлек от листа от бреза, цвят от турта и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-224. При изоставане в умственото развитие.Представлява извлек от плодове на анасон, борови връхчета и плодове на див кестен. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-225. При Адисонова болест /бронзова болест/(Morbus Addisoni). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и босилек, листа и цвят на слез.

ЕЛИКСИР-226. При асептична некроза на гръбначния стълб /болест на Шоерман—Мао/ (Morbus Choerman—Mao). Представлява извлек от кора от дъб, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-227. При митрална стеноза. Представлява извлек от стръкове босилек, цвят на турта и царевична коса.

ЕЛИКСИР-228. При автономна невропатия (Autoneuro- pathia). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, корени от глухарче и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-229. При уртикария /копривна треска/ (Urticaria). Представлява извлек от цвят на латинка и турта, стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-230. При лишеи по тялото (Lichen corpus). Представлява извлек от борови връхчета, цвят на турта и стръкове жълт кантарион.

ЕЛИКСИР-231. При тъмни /старчески/ петна (Macula senilis). Представлява извлек от плодове на шипка, стръкове босилек и кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-232. При хроничен улцерозен колит /хемораги- чен ректоколит/ (Colitis ulcero-haemorrhagica). Представлява извлек от цвят на роза и турта и стръкове зърнастец.

ЕЛИКСИР-233. При инфекциозна мононуклеоза (Mononucleosis infect ¡osa). Представлява извлек от стебла на хвощ, надземната част на трицветна теменуга и борови връхчета. 

ЕЛИКСИР-234. При детска церебрална парализа (Paralysis cerebralis infantum). Представлява извлек от плодове на див кестен, листа на живовляк и кора от дъб. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-235. При късогледство (Miopathia). Представлява извлек от цвят на липа, стръкове босилек и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-236. При исхемична болест па сърцето (Morbus coronaries, Ischaemia). Представлява извлек от листа, цвят и плод на глог, шишарки на хмел и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-237. При лош дъх на устата (Inflammatio stoma). Представлява извлек от цвят на роза, плодове на шипка и стръкове зърнастец.

ЕЛИКСИР-238. При хиперфункция на хипофизата (Нурег- functio hypophysis). Представлява извлек от цвят на турта, стръкове жълт кантарион и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-239. При алергичен ринит (Rhinitis allergica). Представлява извлек от листа от мечо грозде и бреза и плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-240. При дисоциативни двигателни разстройства (Neurosis motorius). Представлява извлек от стръкове босилек, борови връхчета и плодове на шипка.

ЕЛИКСИР-241. При макулна дегенерация (Arrosio macula cornea). Представлява извлек от листа от живовляк, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-242. При възпаление на Бартолиновата жлеза(Bartholinitis). Представлява извлек от стръкове коприва, цвят на турта и стръкове бял равнец.

ЕЛИКСИР-243. При отлепване на ретината (Ablatio retinae). Представлява извлек от стръкове коприва и босилек, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-244. При сенилно (старческо) треперене (Tremor senilis). Представлява извлек от корени на глухарче, цвят на турта и кора от зърнастец. 

ЕЛИКСИР-245. При синдром иа Рейно (Raynaud syndro- mum). Представлява извлек от стръкове босилек и великденче, борови връхчета,

ЕЛИКСИР-246. При аутизъм (Autismus). Представлява извлек от стръкове бял равнец, борови връхчета и плодове на див кестен, /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-247. За чистене на погълнат кадмий (Hyper Cadmium). Представлява извлек от листа на живовляк, кора от зър- настец и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-248. При амилоиден черен дроб (Amyloidosis hepatis). Преставлява извлек от стръкове жълт кантарион, цвят на турта и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-249. За чистене па погълнат стронций-90. Представлява извлек от стъбла на хвощ, стръкове зърнастец и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-250. За чистене иа погълнат цезий-137. Представлява извлек от цвят на роза, плодове на шипка и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-251. За спиране иа кръвотечение (Haemostasis). Представлява извлек от плодове на див кестен, стръкове босилек, листа и корени от къпина.

ЕЛИКСИР-252. За задържане на плода при бременната жена (Suppressio abortus incipiens). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, цвят на турта и семе от копър.

ЕЛИКСИР-253. При Ку-треска (Febris Q). Представлява извлек от цвят и корени на бъз, стръкове босилек и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-254. При простатит (Prostatitis). Представлява извлек от кора на леска, цвят на турта и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-255. При повишена кръвна захар — не диабет.

Представлява извлек от листа от бреза, цвят на акация и борови връхчета. 

ЕЛИКСИР-256. При акне по кожата на лицето (Acne). Представлява извлек от стръкове еньовче, борови връхчета и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-257. При запушване на простатната жлеза (Prostatitis acuta). Представлява извлек от кора на леска, цвят на турта и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-258. При бучки по краката (Varices). Представлява извлек от стръкове коприва и бял равнец, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-259. При трета сливица (Tonsilla tubaria). Представлява извлек от цвят на турта, листа и цвят на слез и борови връхчета. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-260. При медикаментозна алергия (Allergia medicamentosa). Представлява извлек от цвят на роза, борови връхчета и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-261. При гъбички по кожата (Dermatomycosis). Представлява извлек от стръкове босилек, шишарки от хмел и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-262. При цироза на черния дроб (Cirrhosis hepa- tis). Представлява извлек от стръкове коприва, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-263. При синдром на Райтер (Reiter syndro- тит). Представлява извлек от стръкове босилек и коприва, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-264. При мъжки климактериум (Climacterium virile). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, цвят на невен с чашките и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-265. При слънчасваие (Heliosis). Представлява извлек от плодове на резене, стръкове салвия и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-266. При перианална фистула (Fistula ani). Представлява извлек от стръкове босилек, цвят на турта и плодове на див кестен. 

ЕЛИКСИР-267. При левкемия /злокачествено заболяване на кръвта/ (Leucaemia). Представлява извлек от надземната част на трицветна теменуга, стръкове коприва и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-268. При хранителна алергия (Allergia nutñmen- tum). Представлява извлек от листа, цвят и плодове на глог, стръкове босилек и зърнастец.

ЕЛИКСИР-269. При левкопенин (Leucopenia). Представлява извлек от стръкове босилек и зърнастец, цвят, листа и плодове на глог.

ЕЛИКСИР-270. При отосклероза (Otosclerosis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, борови връхчета и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-271. При киста на щитовидната жлеза (Cysta glándula thyreoidea). Представлява извлек от цвят от лайка, борови връхчета и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-272. При кистозен възел (Varix cysíae). Представлява извлек от шишарки на хмел, борови връхчета и стръкове зърнастец.

ЕЛИКСИР-273. При тумор на матката (Carcinoma uteri). Представлява извлек от плодове на овес, цвят на невен с чашките и борови връхчета.

 ЕЛИКСИР-274. За подобряване функциите на гласните струни (Rhinolalia). Представлява извлек от цветните кошнички на метличина, борови връхчета и стръкове зърнастец.

ЕЛИКСИР-275. При безглутенова диета, глутенова ентеро- патия (Tzeliakia). Представлява извлек от листа на бреза, стръкове босилек и плодове от див кестен.

ЕЛИКСИР-276. При продължителна субфебрилна температура /37,1 — 37,2 °С/ (Hypothermia). Представлява извлек от борови връхчета, стръкове босилек и плодове на шипка.

ЕЛИКСИР-277. При невралгия на лицето (Neuralgia facies). Представлява извлек от корени на детелина, цвят на турта и стръкове маточина. 

ЕЛИКСИР-278. При автоимунни заболявания (Morbus auto- immunitas). Представлява извлек от плодове на шипка, листа на бреза и орех.

ЕЛИКСИР-279. При липса на обоняние (Anosmia). Представлява извлек от борови връхчета, плодове на кестен и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-280. При депресия (Depressio). Представлява извлек от стръкове медуница и босилек, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-281. При микроцефалия (Microcephalia). Представлява извлек от цвят на роза, листа на черница и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-282. При липса на вкусови възприятия (Gustus depravatus). Представлява извлек от цвят на турта, шишарки на хмел и стръкове коприва.

ЕЛИКСИР-283. За намаляване на съдържанието на витамин D при хипервитаминоза (Hypervitaminosis Vil D). Представлява извлек от стръкове босилек, цвят на турта и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-284. При остеоартроза (Osteoarthrosis). Представлява извлек от стръкове коприва и босилек, цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-285. При есеициален тремор (Tremor essentialis). Представлява извлек от цвят на турта, стръкове босилек и боро-’ ви връхчета.

ЕЛИКСИР-286. При ревматоиден артрит (Arthritis infec- tiosa). Представлява извлек от стръкове бял равнец и жълт кантарион, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-287. При карцином на стомаха (Carcinoma ven- triculi). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, семе от копър и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-288. При тумор на езика (Carcinoma lingua). Представлява извлек от цвят на латинка, стръкове великденче и босилек. 

ЕЛИКСИР-289. При сенилна енуреза /старческо напикаване/ (Enuresis senilis). Представлява извлек от стръкове бял равнец и босилек, листа от мечо грозде.

ЕЛИКСИР-290. При спинална мускулна атрофия (Atrophia spinalis). Представлява извлек от листа на бреза, борови връхчета и стръкове бял равнец.

ЕЛИКСИР-291. При атрофия на мозъчната кора (Atrophia cortex cerebri). Представлява извлек от листа, цвят и плодове на глог, стръкове босилек и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-292. При хиперхидроза /прекомерно изпотяване/ (Hyperhidrosis). Представлява извлек от стръкове бял равнец, корени на глухарче и плодове на шипка.

ЕЛИКСИР-293. При слънчева алергия (Phota allergia). Представлява извлек от стръкове коприва, цвят на латинка и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-294. При невропатия /увреждане на нервите/

(Neuropathia). Представлява извлек от стръкове маточина, плодове на кестен и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-295. При киста на белия дроб (Cysta pulmonum). Представлява извлек от цвят от лайка и турта, листа на орех.

ЕЛИКСИР-296. При потъмняване на роговицата, лещата ’ или стъкловидното тяло на окото (Corpus vitreum). Представлява извлек от плодове на шипка, стръкове босилек и коприва.

ЕЛИКСИР-297. При сънна болест (Somnolentia). Представлява извлек от борови връхчета, стръкове мента и корени на глухарче.

ЕЛИКСИР-298. При наличие на вода в коляното (Aqua genus). Представлява извлек от семе от пъпеш, цвят на турта и царевична коса.

ЕЛИКСИР-299. При полипи в стомашно-чревния тракт

(Polyposis ventriculi et intestini). Представлява извлек от бобови шушулки, стръкове босилек и кора на зърнастец. 

ЕЛИКСИР-300. За понижаване на увеличен креатинин

(Hyper creatinin). Представлява извлек от царевична коса, стръкове босилек и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-301. При полип в носа (Polyposis). Представлява извлек от стръкове мента и жълт кантарион, плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-302. За чистене на фосфати в кръвта. Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове жълт кантарион и босилек.

ЕЛИКСИР-303. При хиперимуноглобин Е (Hyper IgE). Представлява извлек от стръкове бял равнец, коприва и босилек.

ЕЛИКСИР-304. При хипоимуноглобин Е (Hypo IgE). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, листа на подбел и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-305. При астигматизъм (Astigmatismus). Представлява извлек от стръкове бял равнец, цвят на турта и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-306. При фобия (Phobia). Представлява извлек от плодове на див кестен, стръкове босилек и медуница.

ЕЛИКСИР-307. За стимулиране на овулацията при жените

(Ovillado stimulans). Представлява извлек от стръкове магданоз, листа от живовляк и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-308. При повишено окосмяване при жените (Hypertrichosis). Представлява извлек от листа на бреза, плодове на див кестен и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-309. За чистене на погълнати петролни продукти. Представлява извлек от стръкове великденче, босилек и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-310. За защита от акустични и електромагнитни полета. Представлява извлек от корени на блатен аир, цвят на турта и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-311. При невродермит (Near odermitis). Представлява извлек от стръкове салвия и жълт кантарион, плодове на кестен. 

ЕЛИКСИР-312. При нарушена обмяна на веществата(Affectio metabolismus). Представлява извлек от стръкове коприва и босилек, корени на цикория.

ЕЛИКСИР-313. При стеснение на вените /частично запушване/ (Thrombangitis obliterans). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, цвят на турта и листа от бреза.

ЕЛИКСИР-314. При синдрома на Корнелия Делони (Syn- dromitm Deloni). Представлява извлек от борови връхчета, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-З 15. При далтонизъм (Daltonismus). Представлява извлек от плодове на кестен, корени на очеболец и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-З 16. При тумор на лимфните възли и съдове /включително и при наличие на разсейки/ (Cancer nodus lympha- ticus). Представлява извлек от плодове на овес, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-З 17. При тумор на съдовите стени (Cancer arteria carotis). Представлява извлек от кора на дъб, цвят на турта и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-318. За по-добра ерекция /кръвонапълване/ на мъжкия полов член (Erectio penis). Представлява извлек от листа на къпина, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-319. За предпазване от негативни въздействия на йонизиращи лъчения /погълнати радиоактивни частици/ — вкл. при профилактика. Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, борови връхчета и листа на бреза.

ЕЛИКСИР-320. За чистене от радиация /погълнати радиоактивни частици уран/ — вкл. при профилактика. Представлява извлек от стръкове коприва, плодове на кестен и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-321. При възпаление на долната устна, венци, език (Gingivitis, Glossitis). Представлява извлек от стръкове бял равнец и босилек, борови връхчета. 

ЕЛИКСИР-322. При рагади с кръвотечение и хемороиди(Haemorrhoides, Fistula ani). Представлява извлек от стръкове коприва и бял равнец, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-323. При сирингомиелии (Syringomyelia). Представлява извлек от стръкове босилек, кора на зърнастец и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-324. При спадане иа клепачите/едностранно или двустранно, частично или пълно/ (Ptosis). Представлява извлек от стръкове еньовче, кора на зърнастец и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-325. При разстройство иа дефекацията /диария/(Diarrhoea). Представлява извлек от турта, зърнастец и живовляк.

ЕЛИКСИР-326. При тревожни и параноидни разстройства.Представлява извлек от листа на бреза, борови връхчета и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-327. За чистене иа погълнат фреон. Представлява извлек от стръкове коприва и босилек, кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-328. При отлепване на стъкловидното тяло на окото (Ablatio corpus vitreum). Представлява извлек от стръкове босилек и жълт кантарион, плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-329. При разширена коремна аорта (Dilatado aortae abdominalis). Представлява извлек от плодове на кестен и овес, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-330. При алергия от насекоми (Allergia insectae). Представлява извлек от стръкове босилек, планинска чубрица, зърнастец, бял равнец и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-331. При херпес иа шийката на матката (Herpes uteri). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове жълт кантарион и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-332. При атрофия на зрителния нерв (Atrophia nervi optici). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и босилек, плодове на кестен. 

ЕЛИКСИР-333. При миелома (Myeloma). Представлява извлек от стъбла на хвощ, борови връхчета и плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-334. При тумор на пикочния мехур (Carcinoma vesicae urinaria). Представлява извлек от плодове на шипка, стръкове маточина и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-335. При тумор на трахеята (Carcinoma trachea). Представлява извлек от стръкове великденче и босилек, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-336. При лявостранна мигрена (Hemicrania sinister). Представлява извлек от кора на зърнастец, стръкове босилек и жълт кантарион.

ЕЛИКСИР-337. При остри форми на афективни психични и поведенчески разстройства /разстройства на настроението/.

Представлява извлек от плодове на анасон, стръкове коприва и босилек.

ЕЛИКСИР-338. При марсилска треска /средиземноморска петниста треска/ (Febris mediterránea). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове жълт кантарион и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-339. За чистене на погълнат плутоний. Представлява извлек от листа на къпина, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-340. При възпаление на лигавицата на тънките и дебелите черва (Enterocolitis). Представлява извлек от плодове на резене, царевична коса и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-341. При дискинезия на жлъчката (Dyskinesia biliaris). Представлява извлек от стръкове салвия, цвят на турта и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-342. За чистене на нитрати от организма. Представлява извлек от плодове на кестен, стръкове жълт кантарион и зърнастец.

ЕЛИКСИР-343. При меланом на черния дроб /при наличие на метастази/ (Melanoma hepatis) Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, борови връхчета и цвят на турта. 

ЕЛИКСИР-344. За чистене на диоксин /вкл. при профилактика/. Представлява извлек от стръкове коприва и жълт кантарион, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-345. За общо прочистване на организма (Prophylaxis). Представлява извлек от стръкове магданоз и босилек, плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-346. При мезотелиом (Mesothelioma). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и коприва, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-347. При отолитов синдром (Syndromum otolyti). Представлява извлек от листа и цвят на слез, стръкове маточина и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-348. При хронична констипация /запек/(Constipado). Представлява извлек от стръкове босилек, борови връхчета и царевична коса.

ЕЛИКСИР-349. При меланом на кожата (Melanoma cutis). Представлява извлек от стръкове великденче, цвят на турта и плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-350. При спазъм на глътката (Spasmus fauces). Представлява извлек от листа на живовляк, стръкове коприва и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-351. За възстановяване на хрущяла на колянна- та става (Articulado genus). Представлява извлек от листа на орех, стръкове коприва и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-352. При далекогледство (Hypermetropia). Представлява извлек.от листа на живовляк, стръкове босилек и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-353. При възпаление на ахилесовото сухожилие

(Tendinitis calcaneus). Представлява извлек от корени на бял оман, стръкове коприва и плодове от див кестен.

ЕЛИКСИР-354. При пародонтоза (Parodontosis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, кора на зърнастец и стръкове босилек. 

ЕЛИКСИР-355. При тумор на бъбреците (Cancer renis). Представлява извлек от цвят на липа, стръкове еньовче и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-356. При непреработване на храна от стомаха

(Denutritio). Представлява извлек от корени на глухарче, стръкове босилек и плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-357. За чистене на цогълнат плиакрил или пан.

Представлява извлек от листа и цвят на слез, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-358. При преходно-клетъчен карцином на пикочния мехур (Carcinoma vesica urinaria). Представлява извлек от корени на бял оман, борови връхчета и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-359. За намаляване на вредните последици от работа с компютър /вкл. профилактика/. Представлява извлек от бобови шушулки, листа на ягода и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-360. При липса па пигментация па кожата. Представлява извлек от стръкове коприва, семе от тиква и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-361. При вибрационна болест (Phenomen Raynaud). Представлява извлек от борови връхчета, цвят на турта и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-362. При ретроперитонеален тумор (Carcinoma retroperitoneal). Представлява извлек от стръкове коприва, бял равнец и босилек.   ¿

ЕЛИКСИР-363. При наличие на ацетон в урината (Aceto- nuria). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-364. При мастни депозити /плаки/ в еластичните кръвоносни съдове на главния мозък (Encephalon lamella). Представлява извлек от плодове на кестен, стръкове босилек и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-365. При дивертикул на хранопровода (израстък)

(Oesophagitis). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и коприва, цвят на турта. 

ЕЛИКСИР-366. При изпускане по голяма нужда /енкопре-

за/. Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове босилек и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-367. При костна туберкулоза (Tuberculosis ossis). Представлява извлек от корени на златовръх, стръкове еньовче и жълт кантарион.

ЕЛИКСИР-368. За чистене при повече калий (Hyper К). Представлява извлек от кора на леска, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-369. При алергия на очите (Allergia oculi). Представлява извлек от стръкове метличина и босилек, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-370. При дистрофична миотония /Щайнер/(Myatonia Steinert). Представлява извлек от шишарки на хмел, корени от глухарче и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-371. При синдром на Ларсен, „патешко ходене“ /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

(Syndromum Larsen). Представлява извлек от цвят на бъз, плодове на див кестен и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-372. При тревожни и обсесивно-компулсивни разстройства /натрапливи/. Представлява извлек от стръкове маточина, стръкове великденче и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-373. При синдром на Валденс—Шом (Syndromum Valdens—Chom). Представлява извлек от листа и цвят на слез, листа на бреза и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-374. При тумор на костите (Carcinoma ossis metastasis). Представлява извлек от цвят и плодове на боровинка, стръкове салвия и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-375. При тумор на гръбначния стълб (Carcinoma spinalis). Представлява извлек от стръкове цариче, цвят на турта и плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-376. При тумор на ябълките /костите/ на краката (Carcinoma extremitas). Представлява извлек от пшеница, стръкове бял равнец и босилек. 

ЕЛИКСИР-377. За чистене на повече литий в кръвта. Представлява извлек от листа и цвят на слез, кора от зърнастец и стръкове бял равнец.

ЕЛИКСИР-378. При токсоплазмоза (Toxoplasmosis). Представлява извлек от корени на глухарче, борови връхчета и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-379. При полнкистозни яйчници, синдром на Щайн—Левентал (Cystae ovarii, Stein—Leventhal syndromum). Представлява извлек от плодове на анасон, стръкове коприва и босилек.

ЕЛИКСИР-380. При враспал нокът. Представлява извлек от стръкове коприва, плодове на кориандър и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-381. При поликистозии бъбреци (Renis cysticus). Представлява извлек от листа на къпина, плодове на кестен и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-382. При лицева пареза (Paresis facies). Представлява извлек от шишарки на хмел, стръкове босилек и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-383. При стеатоза па черния дроб /мастна дегенерация/ (Steatosis hepar). Представлява извлек от цвят на невен, стръкове жълт кантарион и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-384. При увеличение па количеството на еритроцитите в кръвта и при полицетамия вера (Polycythaemia vera). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, цвят на роза и турта.

ЕЛИКСИР-385. При целулнт (Panniculopathia). Представлява извлек от стръкове цариче и великденче, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-386. При розацея /червени петна по кожата/ (Rosacea). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, корени от цикория и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-387. При начална атрофия на тънките черва (Atrophia intestini). Представлява извлек от шишарки на хмел, борови връхчета и стръкове босилек. 

ЕДИКСИР-388-При очна алергия. Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове маточина, кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-389. При левкоплакия (Leucoplakia). Представлява извлек от листа на орех, стръкове еньовче и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-390. При трихинелоза (Trichinellosis). Представлява извлек от стръкове босилек, плодове на кестен и стръкове жълт кантарион.

ЕЛИКСИР-391. При вътрешни и външни разширени вени

(Varices). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, плодове на кестен и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-392. При свинска тения (Taenia solium). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, плодове на див кестен и стръкове чубрица.

ЕЛИКСИР-393. При акромегалия (Acromegalia). Представлява извлек от стръкове синя тинтява, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-394. При хипертрофия на простатата (Нурег- trophia pwstatae). Представлява извлек от плодове на шипка, цвят на липа и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-395. При панкреатит (Pancreatitis). Представлява извлек от стръкове коприва, цвят на турта и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-396. При напрегнатост; тревожност; невротични разстройства; разстройства, свързани със стрес; кифоза; лордоза; сколиоза; невродермит (Kyphosis, Lordosis, Scoliosis). Представлява извлек от стръкове бял равнец, зърна овес, листа и цвят на слез.

ЕЛИКСИР-397. При увреждания и нарушения, дължащи се на радиация, слънце, отрови, изкуствени торове. Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, кора на дъб и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-398. При разтегнати мускули (Myatrophia). Представлява извлек от стръкове салвия, листа и цвят на слез и кора от зърнастец. 

ЕЛИКСИР-399. При раничка на дебелото черво (Vulnus intestinum crassum). Представлява извлек от листа и цвят на слез, стръкове великденче и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-400. При междуребрена невралгия (Neuralgia intercostalis). Представлява извлек от стръкове босилек, листа на бреза и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-401. При гъбички в основата на езика, гърлото

(Mycosis tingue). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, плодове на див кестен и кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-402. При увеличен хемоглобин в кръвта (Hyper haemoglobinum). Представлява извлек от стръкове еньовче, цвят на цикория и турта.

ЕЛИКСИР-403. За профилактика на състояния, характеризиращи се с натрупване па глутамат в организма (Hyper glutamat). Представлява извлек от стръкове коприва и синя тинтява, плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-404. При стенозиращ тендовагинит /възпаление и уплътняване на сухожилието/ (Tendovaginitis stenosis). Представлява извлек от овесени зърна, листа на орех и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-405. При остеомиелит /възпаление на костите/

(Osteomyelitis). Представлява извлек от стръкове детелина, плодове на див кестен и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-406. При състояния, водещи до нарушаване функциите на хипофизната жлеза (Glándula hypophysis dysfunctio). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове босилек и цвят на роза.

ЕЛИКСИР-407. При полимиозит /възпаление на мускулите/ (Polymyositis). Представлява извлек от листа на бреза, стръкове великденче и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-408. При тумор па тестисите (Carcinoma testis). Представлява извлек от стръкове бял равнец, хвощ и босилек. 

ЕЛИКСИР-409. При вродени или придобити заболявания, водещи до изоставане в умственото развитие. Представлява извлек от стръкове еньовче, листа и цвят на слез и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-410. При увеличена пикочна киселина /хиперу- рикемия/ (Hyperuricemia). Представлява извлек от кора на леска, плодове кестен и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-411. При заболявания, водещи до хиперпротеи- немия /повишаване на количеството на белтъците в кръвта/ (Ну- perproteinemia). Представлява извлек от стръкове чубрица и босилек, плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-412. При състояния, свързани с разкъсване обвивката на гръбначния мозък (Ruptura conus medullaris). Представлява извлек от стръкове коприва, цвят на невен с чашките и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-413. При остеохондроза /дегенеративен костно- хрущялен процес/ (Osteochondrosis). Представлява извлек от цвят на турта, стръкове великденче и еньовче.

ЕЛИКСИР-414. За намаляване на апетита; при булимия

(Bulimia nervosa). Представлява извлек от царевична коса, зърна на леща и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-415. При атрофия на ядрата на централно-мозъчните нерви в главния мозък (Atrophia encephalon). Представлява извлек от стръкове салвия и босилек, кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-416. При мегаколои (Dilatado megacolon). Представлява извлек от стръкове маточина и босилек, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-417. При асцит /воднянка/ (Ascites). Представлява извлек от плодове на анасон, стръкове жълт кантарион и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-418. При хордеолум /ечемик/ (Hordeolum). Представлява извлек от стръкове изсипливче и босилек, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-419. При тумори на жлъчката и жлъчните пътища

(Carcinoma bilis). Представлява извлек от стръкове коприва и бял равнец, плодове на кестен. 

ЕЛИКСИР-420. При заболявания, водещи до стесняване (стеноза) на дебелото черво (Stenosa intestinum crassum). Преставлява извлек от царевична коса, цвят на бъз и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-421. За профилактика при натрупване на манган в организма (Hyper Manganum). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и бял равнец, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-422. При дизлексия (Dyslexia). Представлява извлек от стръкове коприва и босилек, кора от зърнастец. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-423. При муковисцидоза /кистозна фиброза на панкреаса/ (Mucoviscidosis). Представлява извлек от плодове на анасон, борови връхчета и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-424. При тромбоцитопения /намалено количество на тромбоцитите в кръвта/ (Thrombocytopenia). Представлява извлек от кора на леска, корени от глухарче и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-425. При тумор на яйчниците (Cancer ovarii). Представлява извлек от стръкове на жълт кантарион и босилек, корени и стръкове на сапуниче.

ЕЛИКСИР-426. При ексудативна /водна/ екзема (Eczema madidans). Представлява извлек от цвят на турта, стръкове на коприва и салвия.

ЕЛИКСИР-427. При стрий но кожата (Stria cutanea). Представлява извлек от плодове на див кестен, стръкове магданоз и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-428. При хемангиом (Haemangioma). Представлява извлек от стръкове слез, кора от леска и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-429. При пациенти, на които е извършено оперативно отстраняване на жлъчния мехур /холецистектомия/

(Cholecystectomia). Представлява извлек от стръкове здравец и жълт кантарион, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-430. При пациенти, на които е извършено оперативно отстраняване на слезката /спленектомия/ (Splenectomia). Представлява извлек от стръкове коприва и босилек, плодове на кестен. 

ЕЛИКСИР-431. При пациенти, на които е извършено оперативно отстраняване на щитовидната жлеза /тнреоидектомия/

(Thyreoidectomia). Представлява извлек от стръкове еньовче и босилек, листа на орех.

ЕЛИКСИР-432. При гломерулонефрит и повишена функция на надбъбречната жлеза (Glomerulonephritis, Hyper fundió glandulae suprarenalis). Представлява извлек от кора на леска, корени на глухарче и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-433. При ехинокок /кучешка тения/ на черния дроб (Echinococcosis). Представлява извлек от семе на тиква, стръкове босилек, метличина и еньовче.

ЕЛИКСИР-434. При феохромоцитом /тумор на надбъбречната жлеза/ (Neoplasma glandulae suprarenalis). Представлява извлек от листа на орех, стръкове босилек и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-435. За усилване на паметта и при амнезия

(Hypomnesia, Amnesia). Представлява извлек от листа на черница, цвят на роза и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-436. При отомикоза /гъбички в ушите/ (Otomycosis). Представлява извлек от стръкове босилек и жълт кантарион, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-437. При кома (Coma). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, царевична коса и кора на зърнас- тец.

ЕЛИКСИР-438. При мозъчен инсулт (Insultus). Представлява извлек от цвят на черен бъз, цвят на невен с чашките и плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-439. За повишаване на телесното тегло /за напълняване/. Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове кантарион и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-440. За предотвратяване образуването на кариес на зъбите (Caries). Представлява извлек от стръкове мента и жълт кантарион, цвят на турта. 

ЕЛИКСИР-441. При епителна дисплазия на маточната шийка /раничка на шийката иа матката/ (Dysplasia ectodermalis). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и еньовче, плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-442. При леки форми па галактозурия /липса на ензим за усвояване на млякото в организма\ (Galactosuria). Представлява извлек от цвят на лайка и турз'а, стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-443. При заболявания, водещи до притискане на кръвоносните съдове и нервите в областта на китките (Morbus carpus). Представлява извлек от плодове на анасон, стръкове жълт кантарион и зърнастец.

ЕЛИКСИР-444. При перикарден и плеврален излив с възпалителен произход (Effusio exudatum, Adhaesiones pleurae). Представлява извлек от листа на бреза, цвят от слез и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-445. При атеросклероза на каротидните /големите мозъчни артерии/ (Atherosclerosis carotica). Представлява извлек от стръкове коприва, овесени зърна и плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-446. При варикоцеле /разширение на венозния сплит на тестиса/ (Varicocele). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, бял равнец и зърнастец.

ЕЛИКСИР-447. При парализа на Тод (Toddparalysis). Представлява извлек от листа, цвят и плод на глог, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-448. При кератокопус (Keratoconus). Представлява извлек от шишарки на хмел, корени от очеболец и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-449. При тъкапна некроза (Necrosis cutis). Представлява извлек от цвят на роза и турта, стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-450. При балканска ендемична нефропатия(Nephropathia balkánica). Представлява извлек от стръкове еньовче, плодове на див кестен и кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-451. При вирусни заболнвания, водещи до слепота(Syndromum virus ophthalicus). Представлява извлек от цвят на роза и лайка, стръкове босилек. 

ЕЛИКСИР-452. При кератоконюнктивит /синдром на Вонели/ (Keratoconjunctivitis). Представлява извлек от стръкове метличина и великденче, листа на живовляк.

ЕЛИКСИР-453. При летен грип /ентеровирусни инфекции/(Gastroenteritis virales). Представлява извлек от стръкове мащерка и еньовче, плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-454. При състояния, водещи до хипотермия /понижение на телесната температура/ (Hypothermia). Представлява извлек от цвят на турта, стръкове великденче и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-455. При бурсит /възпаление на околоставната торбичка/ (Bursitis) Представлява извлек от цвят на турта, борови връхчета и стръкове бял равнец.

ЕЛИКСИР-456. При хипопаратиреоидизъм /липса на парати- реоиден хормон/ (Нуpoparathyreoidismus). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, борови връхчета и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-457. При втвърдяване на тъпанчевата мембрана(Induratio membrana tympani). Представлява извлек от листа на живовляк, стръкове босилек и борови връчета.

ЕЛИКСИР-458. При борелиоза (Borreliosis). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, босилек и зърнастец.

ЕЛИКСИР-459. При десмоиден фибром (Fibroma desmoldes). Представлява извлек от стръкове босилек, кора на зърнастец и плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-460. При болестта на Пейджет (Morbus Paget). Представлява извлек от цвят на бъз, стръкове коприва и босилек.

ЕЛИКСИР-461. При остеосарком /злокачествен тумор на костите/ (Osteosarcoma). Представлява извлек от плодове на шипка, листа на глухарче и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-462. При хондросарком /злокачествен тумор на костния хрущял/ (Chondrosarcoma). Преставлява извлек от стръкове босилек и блатен тъжник, кора на зърнастец. 

ЕЛИКСИР-463. При сарком на Юинг (Sarcoma Ewing). Представлява извлек от стръкове коприва и мента, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-464. При морбили /дребна шарка, брустница/(Morbilli). Представлява извлек от листа на живовляк, плодове на копър и цвят на турта. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-465. При коклюш /магарешка кашлица, перту- сис/ (Pertussis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, шишарки на хмел и стръкове босилек. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-466. При ухапване от оси, пчели и комари(Culex). Представлява извлек от стръкове бял равнец, плодове на див кестен и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-467. При суха кожа (Cutis laxa). Представлява извлек от стръкове салвия и босилек, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-468. При отит (Otitis). Представлява извлек от • плодове на шипка, кора на зърнастец и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-469. При халтавост и деформация на ставите /дизартроза/ (Dysarthrosis). Представлява извлек от стръкове медуница, цвят на турта и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-470. При легионелоза (Legionellosis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, борови връхчета и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-471. При тумори на очите (Carcinoma bulb us oculi). Представлява извлек от стръкове мащерка и еньовче, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-472. При тумор на челюстта (Carcinoma maxi- llaris et mandibullaris). Представлява извлек от стръкове бял равнец, цвят на невен с чашките и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-473. При лъчева некроза (Necrosis radialis). Представлява извлек от стръкове детелина и бял равнец, плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-474. При лимфоретикулоза (Lymphoreticulosis). Представлява извлек от листа и цвят на слез, цвят на турта и стръкове босилек. 

ЕЛИКСИР-475. При сарком на Капоши (Sarcoma Kaposi). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове бял равнец и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-476. При стеснение на канала на гръбначния стълб (Stenosis canalis spinalis). Представлява извлек от листа на орех и живовляк, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-477. При тиф (Typhus). Представлява извлек от листа на бреза, стръкове бял равнец и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-478. При чума (Pestis). Представлява извлек от стръкове великденче, цвят на невен е чашките и плодове от див кестен.

ЕЛИКСИР-479. При холера (Cholera epidémica). Представлява извлек от шишарки на хмел, листа на живовляк и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-480. При проказа (Lepra). Представлява извлек от цвят на роза, стръкове салвия и кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-481. При жълта треска (Febris flava). Представлява извлек от цвят на бъз, стръкове бял равнец и босилек.

ЕЛИКСИР-482. При ихтиоза /жабешка кожа/ (Ichthyosis). Представлява извлек от стръкове бял равнец и еньовче, плодове от див кестен.

ЕЛИКСИР-483. При липосарком — миксоиден тип (Liposa- гсота). Представлява извлек от стръкове бял равнец и хвощ, кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-484. При брадавици (Verruca). Представлява извлек от шишарки на хмел, стръкове босилек и цвят от турта.

ЕЛИКСИР-485. При заболявания, чиято крайна клинична картина се определя от пареза и парализа (Paralysis (Paraplegia)). Представлява извлек от корени на глухарче, цвят на бъз и турта.

ЕЛИКСИР-486. При остра вирусна инфекция, характеризираща се със срив във функциите на основните органи и системи. Представлява извлек от борови връхчета, стръкове салвия и босилек. 

ЕЛИКСИР-487. При заболяване, предизвикано от причинителите на проказа и гангрена (Lepra, Gangraena). Представлява извлек от шишарки на хмел, цвят на невен с чашките и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-488. При заболяване, чиято клинична картина се характеризира с уголемяване на лицето и отоци по цялото тяло (Anasarca). Представлява извлек от стръкове мента и маточина, цвят от турта.

ЕЛЙКСИР-489. При състояния, изразяващи се с косопад, пародонтоза и разстройство на нервната и двигателната система. Представлява извлек от листа от живовляк, стръкове мащерка и плодове от див кестен.

ЕЛИКСИР-490. При заболяване, характеризиращо се с лоша миризма от  устата (Stomatitis foetor ex ore). Представлява извлек от листа на орех и мента, плодове на кестен и стръкове зърнастец.

ЕЛИКСИР-491. При заболяване, в хода на което се установяват гнойни абсцеси в белите дробове, сърдечния мускул, бъбреците, черния дроб, стомаха и червата (Abscessus acutus). Представлява извлек от листа от мечо грозде, листа от малина и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-492. При аденовирусни заболявания (Morbus adenoviridae). Представлява извлек от стръкове на медуница и детелина, листа, цвят и плод на глог.

ЕЛИКСИР-493. При заболяване, предизвикано от причинителите на черната жълтеница и чумата (Icterus melas). Представлява извлек от листа от къпина и орех, плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-494. При алергия към пари /банкноти и монети/(Allergia coin). Представлява извлек от плодове на леска, листа от бреза и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-495. При заболявания с висока температура, втрисане, главоболие, болки в ставите, обилно потене, сърцебиене (Febris hectica). Представлява извлек от цвят на турта, листа на бреза и борови връхчета. 

ЕЛИКСИР-496. При заболявания, характеризиращи се с венозен застой (Status venosa), възпаление на лимфните възли (Lymphadenitis), затруднено движение и парализа на долните крайници. Представлява извлек от листа на орех, ленено семе и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-497. При заболявания, при които в резултат на сърдечен инфаркт се създават условия за попадане на тромби в сърцето, мозъка и белия дроб (Infarctus myocardii). Представлява извлек от кора на дъб, корени на цикория и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-498. При заболяване с множество кръвоизливи /кожни хематоми/ (Extravatio sanguinis), мозъчен инфаркт (Infarctus cerebri). Представлява извлек от листа и цвят на слез, стръкове магданоз и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-499. При ботулизъм (Botulismus). Представлява извлек от стръкове салвия, цвят на невен с чашките и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-500. При бързо развиващ се тумор на мозъка(Gancer encephalon malignus). Представлява извлек от стръкове салвия, коприва и босилек.

ЕЛИКСИР-501. При бруцелоза, средиземноморска треска(Brucellosis). Представлява извлек от салвия, листа на живовлек и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-502. При ебола (Ebola, Rhabdoviridae). Представлява извлек от листа на бреза, цвят на невен с чашките и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-503. При нов вид чума, характеризираща се с подуване, зачервяване и гнойни процеси, засягащи цялата кожа

(Pestis bubo). Представлява извлек от стръкове магданоз и маточина, плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-504. При болестта „Луда крава“ (Morbus conta- giosus). Представлява извлек от стръкове хвощ, цвят на невен с чашките и цвят на турта. 

ЕЛИКСИР-505. При болест, причинена от т.нар. „черна бактерия“ (Bacterium pyogenes). Представлява извлек от листа и плодове от боровинка, кора от дъб и семе от копър.

ЕЛИКСИР-506. При инфекции, чийто причинител са бактерии, предавани от кучета, котки, насекоми (Bacterium руосуа- пеит). Представлява извлек от листа на подбел, стръкове салвия и цвят на лайка.

ЕЛИКСИР-507. При заболяване, чийто причинител са гъбички и кърлежи (Sarcoptes sive Acarus scabili). Представлява извлек от стръкове маточина, жълт кантарион и бял равнец.

ЕЛИКСИР-508. При стомашно-чревни разстройства от различен произход, включително нови бактериални и вирусни инфекции (Grippus diarrhoea epidémica). Представлява извлек от стръкове на чубрица, листа на джоджен, плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-509. При заболяване, причинено от бактерии, развиващи се при повишение на радиационния фон и употреба на изкуствени торове (Bacteriosis). Представлява извлек от цвят на роза, стръкове босилек и синя тинтява.

ЕЛИКСИР-510. При „Нов азиатски грип“ (Febris asiati- cus). Представлява извлек от стръкове мента, листа от орех и цвят на роза.

ЕЛИКСИР-511. При „Нова чума“, пренасяна от животни(Pestis avium). Представлява извлек от корени на репей, цвят на невен с чашките и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-512. При болест, причинена от „Нов вирус“ в кръвта /кръвна гъба, кръвно натрупване, кръвен съсирек/ (Virus fixum). Представлява извлек от листа от ягода, стръкове мента и босилек.

ЕЛИКСИР-513. При „Нова болест“, която се проявява чрез нарушаване целостта на кожата и вътрешните органи (Bacterium aerobica). Представлява извлек от цвят на бъз, стъбла на хвощ и цвят на слез. 

ЕЛИКСИР-514. При инфекции с множествен произход (т.нар. синдром „Двоен СПИН“) и всякакви остри стомашно- чревни разстройства и възпаления. Представлява извлек от кора на зърнастец, цвят на жълт смил, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-515. При болестта „Син език“ (Lingua plicata). Представлява извлек от зърна на пшеница и ечемик, стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-516. При шап (Stomatitis aphthosa epizoótica). Представлява извлек от стръкове бударица и босилек, плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-517. При анорексия невроза (Anorexia nervosa). Представлява извлек от цвят на роза и турта, листа на орех.

ЕЛИКСИР-518. При ранен пубертет (Pubertas ргаесох). Представлява извлек от цяло растение цариче, стръкове коприва и плодове на кестен. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-519. При повишено вътреочно налягане (Demi- nutio tensio intraocularis). Представлява извлек от стръкове очанка и салвия, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-520. При артерио-венозни шънтове (Arterio- venosis anastomosis). Представлява извлек от листа на черница и орех, стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-521. При латерална амиотрофична склероза /ЛАС/ (Sclerosis lateralis amyotrophica). Представлява извлек от надземната част на трицветна теменуга, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-522. При муковисцидоза — кистозна фиброза на панкреаса (Mucoviscidosis). Представлява извлек от цвят на роза, кора на зърнастец и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-523. При състояния, при които се чува звука, но не се разбира речта /т.нар. „глухота за думи“ — вид афазия/.

Представлява извлек от цвят на невен с чашките, кора на зърнастец и борови връхчета. 

ЕЛИКСИР-524. При адрено-левкодистрофия на надбъбреч- ната жлеза (Adreno-leucodysírophia glándula suprarenalis). Представлява извлек от кора на леска, цвят на роза и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-525. При оригване (Regurgitado). Представлява извлек от стръкове бял равнец и чубрица, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-526. При пневмоторакс (Pneumothorax). Представлява извлек от стръкове върбинка, цвят на турта и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-527. При синдром на карпалния канал.

(Syndromum canalis carpalis) Представлява извлек от плодове на овес, стръкове босилек и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-528. При диафрагмална херния (Hernia diaphragmalis). Представлява извлек от листа на живовляк, стръкове маточина и босилек.

ЕЛИКСИР-529. При болести на съединителната тъкан /ко- лагенози/ (Collagenosis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове босилек и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-530. При сенияпа (старческа) деменция (Dementia senilis). Представлява извлек от пшеничени зърна, корени на целина и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-531. При мускулна слабост (Myasthenia gravis). Представлява извлек от стръкове салвия, маточина и босилек.

ЕЛИКСИР-532. При недостиг на калий (Insufficientia К). Представлява извлек от стръкове магданоз, босилек и лепка.

ЕЛИКСИР-533. При левкопластичен васкулит (Vasculitis leucopenia). Представлява извлек от цвят на бъз, латинка и турта.

ЕЛИКСИР-534. При цитомегаловирусни инфекции на главния мозък (Cytomegalia encephalon). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, корени на глухарче и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-535. При миксоиден липосарком (Liposarcoma myxoides). Представлява извлек от царевична коса, плодове на овес и цвят на турта. 

ЕЛИКСИР-536. При липодистрофия (Dystrophia adiposogeni- talis). Представлява извлек от цвят на роза, стръкове босилек и кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-537. При брадикардия /бавен пулс/ (Bradycardia). Представлява извлек от цвят, листа и плодове на глог, стръкове цикория и кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-538. При саркоидоза (Sarcoidosis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, цвят на турта и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-539. При ниски стойности на pH в урината(Uranalysis pH). Представлява извлек от царевична коса, цвят на роза и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-540. При хидронефроза (Hydronephrosis). Представлява извлек от кора на дъб, стръкове босилек и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-541. При алкохолна алергия (Allergia alcohólica). Представлява извлек от стръкове чубрица и босилек, плодове от шипка.

ЕЛИКСИР-542. При хипертриглицеридемия (Hypertriglyceridemia). Представлява извлек от стръкове салвия и босилек, цвят на липа.

ЕЛИКСИР-543. При синдрома на Чандлър (Morbus Chandler). Представлява извлек от ленено семе, стръкове маточина и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-544. При състояния, свързани с повишено отделяне на калций от организма (Hypersecretio Calcium). Представлява извлек от плодове на шипка, цвят на роза и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-545. При болестта на Гоше (Morbus Gaucher). Представлява извлек от царевична коса, корени от синя жлъчка и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-546. При келоид (Keloidum). Представлява извлек от листа на бреза, цвят на невен с чашките и кора от зърнастец. 

ЕЛИКСИР-547. При биметализъм (Bimetallismus). Представлява извлек от листа на къпина, стръкове чубрица и босилек.

ЕЛИКСИР-548. При капиляротоксикоза /хеморагичен васкулит, болест на Шонлайн—Хенох/ (Capillarotoxicosis, Henoch— Schonlein purpura). Представлява извлек от кора на дъб, листа на орех и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-549. При състояния, свързани с неволеви движения /тикове/ на врата и главата от различен произход. Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и босилек, цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-550. При Джаксънови припадъци (Epilepsia corticalis). Представлява извлек от цвят на роза, стръкове от из- сипливче и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-551. При цитомегаловирусни инфекции (Cyto- megaloviridae infection). Представлява извлек от цвят на лайка, листа на живовляк и стръкове жълт кантарион.

ЕЛИКСИР-552. При цитомегалия на бял и черен дроб (Су- tomegalia heapr, pulmonum). Представлява извлек от листа на къпина, шишарки на хмел и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-553. При вирусни инфекции, причинени от вируса на Епщайн—Бар (Epstein—Barr viruses). Представлява извлек от стръкове мента, цвят от липа и турта.

ЕЛИКСИР-554. При микседем (Myxoedema). Представлява извлек от стръкове хвощ и босилек, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-555. При спина бифида (Spina bifida). Представлява извлек от плодове на анасон, цвят на турта и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-556. При множествена екзостоза, шипове (Exostosis dysplasio). Представлява извлек от цвят на бъз, листа на черница и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-557. При епифизарна дисплазия (Epiphysis dysplasiae). Представлява извлек от шипка, кора на зърнастец и борови връхчета. 

ЕЛИКСИР-558. При синовиален сарком (Sarcoma syno- vialis). Представлява извлек от стръкове коприва и босилек, кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-559. При синдром на Жилбер /нехемолитична жълтеница/ (Icterus nonhaemolyticus). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове хвощ и босилек.

ЕЛИКСИР-560. При нарушения в растежа на опашната кост (Vulneratio os coccygis). Представлява извлек от стръкове из- сипливче и босилек, листа от глухарче.

ЕЛИКСИР-561. При натрупване на мед в организма /Болест на Уилсън — Коновалов/ (Morbus Wilson—Konovalov). Представлява извлек от стръкове салвия и жълт кантарион, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-562. При оток на Квинке /алергичен оток/ (Vasoneurosis). Представлява извлек от листа на боровинка, кора от дъб и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-563. При синдром на Суид /автоимунно заболяване/ (Syndromum Suid (Autoimmunis inflammatio)). Представлява извлек от стръкове овчарска торбичка, цвят на турта и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-564. При синдром на Сьогрен (Sjogren Syndromum). Представлява извлек от цвят на слез и турта, цвят и корени на синя теменуга.

ЕЛИКСИР-565. При „мързеливо око“ (Strabismus perio- dicus). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, босилек и здравец.

ЕЛИКСИР-566. При болест на 17-ата хромозома, болест на Шарко—Мари—Тут, перонеална мускулна атрофия (Morbus Charcot—Marie—Tooth). Представлява извлек от плодове на овес, борови връхчета и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-567. При болест на Реклингхаузен /неврофиброматоза/ (Morbus Recklinghausen, neurofibromatosis). Преставлява извлек от стръкове медуница и пчелник, кора от зърнастец. 

ЕЛИКСИР-568. При хипоплазия на яйчниците (Hypoplasia ovarii). Представлява извлек от листа и кора от бреза, цвят на турта и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-569. При разширение на дванадесетопръстника /мегадуоденум/ (Megaduodenum). Представлява извлек от цвят на невен, стръкове хвощ и живовляк.

ЕЛИКСИР-570. При атрофия и некроза на коренчетата на нервите (Atrophia et Necrosis nervus abducense). Представлява извлек от цвят на бъз, стръкове босилек и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-571. При натрупване на неорганичен прах в белодробната тъкан /пневмокониози/ (Pneumoconiosis). Представлява извлек от листа на подбел и живовляк и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-572. При алергия към храни и медикаменти, съдържащи желязо (Allergia medicamentosa). Предсталява извлек от шишарки на хмел, семе сусам и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-573. При мускулна дистрофия тип Бекер (Му- atrophia). Представлява извлек от стръкове салвия, цвят на невен с чашките и плодове от див кестен.

ЕЛИКСИР-574. При възпаление на лигавицата на носа /ринит/ (Rhinitis acuta). Представлява извлек от стръкове мента и босилек, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-575. При стесняване или запушване на артериите от атеросклеротични плаки (Atherosclerosis). Представлява извлек от стръкове салвия, цвят на турта и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-576. При киста на хипофизната жлеза (Cysta hypophysis). Представлява извлек от ядки овес, зърна пшеница и листа от живовляк.

ЕЛИКСИР-577. При хроничен хипертрофичен ларингит /оток на Рейнке/ (Oedema Reinke (Laryngitis hypertrophicus chro- nicus)). Представлява извлек от стръкове бял равнец, кора от леска и цвят на турта. 

ЕЛИКСИР-578. При запушване и възпаление на слъзната торбичка /дакриоцистит/ (Dacryocystitis). Представлява извлек от цвят на роза, стръкове босилек и плодове от кестен.

ЕЛИКСИР-579. При болест на Кули /голяма таласемия; средиземноморска анемия/ (Anaemia Cooley; Thalassemia major). Представлява извлек от стръкове коприва и градинска чубрица, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-580. При ниски стойности на холестерола в кръвта (Hypocholesterinaemia). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, цвят на роза и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-581. При повишени стойности на тромбоцитите в кръвта /тромбоцитоза/ (Thrombocytosis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, жълт кантарион и босилек.

ЕЛИКСИР-582. При бяс (Rabies). Представлява извлек от бобови шушулки, листа и плодове от боровинка, плодове от див кестен.

ЕЛИКСИР-583. При хиперфункция на надбъбречната жлеза /синдром на Кушинг/ (Syndromum Kushing). Представлява извлек от кора на леска, цвят от липа и турта.

ЕЛИКСИР-584. При болестта на Бехчет (Morbus Behcet). Представлява извлек от цвят на бъз, плодове на шипка и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-585. При синдром на Нунан (Syndromum Noonan). Представлява извлек от листа на живовляк, стръкове салвия и цвят от турта.

ЕЛИКСИР-586. При хипоплазия на очните ябълки (Hypoplasia septo-optica). Представлява извлек от листа и цвят от слез, стръкове босилек и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-587. При стеснения на шийката на пикочния мехур /болест на Марион/ (Morbus Marion). Представлява извлек от плодове на див кестен, листа от мечо грозде и цвят на турта. 

ЕЛИКСИР-588. При полирадикулоневрит /болеет на Ги- лен—Баре/ (Polyradiculoneuritis). Представлява извлек от стръкове хвощ и босилек, плодове от див кестен.

ЕЛИКСИР-589. При забавено психомоторно развитие при децата (Psychosis symptomaticus, Decursus regressio). Представлява извлек от стръкове синя тинтява и бял равнец, кора на зърнастец. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-590. При автоимунни заболявания, засягащи хранопровода /спазми, рефлукс/ (Spasmus, Refluxus). Представлява извлек от цвят на турта, семе на анасон и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-591. При синдрома на Търнър (Turner syndro- тит, chromosoma ХО syndromum). Представлява извлек от листа на орех, корени на ружа и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-592. При хипофизарен нанизъм (Nanismus hy- pophysarius, microsomia). Представлява извлек от листа от живов- ляк, стръкове великденче и босилек.

ЕЛИКСИР-593. При туларемия (Tularaemia). Представлява извлек от листа на подбел, стръкове босилек и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-594. При възпаление на плеврата /плеврити/

(Pleuritis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, цвят от турта и кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-595. При ингвинална херния (Hernia inguinalis). Представлява извлек от стръкове медуница, листа и цвят на слез и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-596. При възпаление на клепачите /блефарит/(Blepharitis). Представлява извлек от стръкове великденче и медуница, цвят от турта.

ЕЛИКСИР-597. При преждевременно остаряване (Praese- nilis). Представлява извлек от цвят от турта, стръкове босилек и листа от бреза.

ЕЛИКСИР-598. При хиперпаратиреоидизъм (Нурегра- rathyreoidismus) Представлява извлек от листа, цвят и плод на глог, плодове на хвойна и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-599. При болест на Бение—Бьок—Шауман(Benier—Boeck—Schaumann Morbus) Представлява извлек от стръкове коприва, босилек и великденче.

ЕЛИКСИР-600. При възпаление на ухото /външен отит/(Otitis externa). Представлява извлек от листа от живовляк, плодове на див кестен и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-601. При поликистоза на черния дроб (Poly- cystosis hepatis). Представлява извлек от плодове на кестен, цвят на турта и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-602. При туморни образувания на тимусната жлеза (Cancer gl. Thymus). Представлява извлек от стръкове бял равнец, коприва и жълт кантарион.

ЕЛИКСИР-603. Против термити. Представлява извлек от стръкове великденче и босилек, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-604. При състояния, водещи до повишено нат- — рупване на калций в организма (Hyper Calcium Morbus). Представлява извлек от листа на бреза и черница, плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-605. При дерматомиозит (Dermatomyositis). Представлява извлек от стръкове на детелина и босилек, цвят на турта.      

ЕЛИКСИР-606. При вирус от Ирак. Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове бял равнец и босилек.

ЕЛИКСИР-607. При шум в ушите /тинитус/ (Tinitus). Представлява извлек от листа и цвят на слез, плодове на шипка и кестен.

ЕЛИКСИР-608. При еритема (Erythema). Представлява извлек от стръкове босилек, плодове на кестен и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-609. При възпаление на потните жлези (Glandu- lae sudoriferitis). Представлява извлек от стръкове коприва, царевична коса и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-610. При болест по растенията. Представлява извлек от стръкове босилек, цвят на невен с чашките и плодове от див кестен. 

ЕЛИКСИР-611. При стеснение на кръвоносните съдове

(Stagnatio circulatorius). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, семе от анасон и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-612. При болестта „Червена чума“ /септична форма на чума/ (Pesíis). Представлява извлек от цвят на роза, плодове на шипка и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-613. При ангионевроза /еритромегалия/ (Егу- thromegalia). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, цвят на турта и стръкове детелина.

ЕЛИКСИР-614. При кръвоизливи в окото (Ophthal- morrhagia). Представлява извлек от стръкове бял равнец, цвят на турта и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-615. При лимфостаза (Lymphostasis). Представлява извлек от стръкове синя тинтява, цвят на турта и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-616. При липоми /мазни бучки/ (Lipoma). Представлява извлек от листа на мечо грозде, стръкове босилек и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-617. При лейомиосарком (Leiomyosarcoma). Представлява извлек от плодове на кориандър, стръкове детелина и цвят от турта.

ЕЛИКСИР-618. При порфирия /нарушение в синтеза на хемоглобина/ (Haematoporphyria). Представлява извлек от стръкове овчарска торбичка, бял равнец и босилек.

ЕЛИКСИР-619. При кисти на жлезите с вътрешна секреция

(Cystae glandulae endocrinae). Представлява извлек от стръкове хвощ, плодове на кестен и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-620. При синдрома на Дюринг (Syndromum Duhring (Dermatitis herpetiformis)). Представлява извлек от стръкове коприва и босилек, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-621. При тумор на пениса (Carcinoma penis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, кора на дъб и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-622. При автоимунен хепатит (Auíoimmunis hepatis). Представлява извлек от стръкове коприва, листа и цвят от слез и плодове на кестен.

ЕЛИКСИР-623. При сърдечна невроза (Neurosis cardiaca). Представлява извлек от стръкове хвощ, коприва и босилек.

ЕЛИКСИР-624. При тумор на стомаха (Cancer ventriculi). Представлява извлек от плодове на кориандър, корени репей и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-625. При болестта Ласа /треска/ (Febris Lass, Febris haemorrhagica). Представлява извлек от корен от блатен аир, листа от живовляк и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-626. При атрофия на зрителния нерв (Atrophia nervi optici). Представлява извлек от корен на очеболец, стръкове хвощ и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-627. При билиарна цироза (Cirrhosis hepatis Ы- liaris). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, корен на блатен аир и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-628. При червен плосък лишей (Lichen rubber planus). Представлява извлек от стръкове босилек и коприва, борови връхчета.

ЕЛИКСИР-629. При черни точки по лицето (Functus niger facies). Представлява извлек от кора на зърнастец, цвят на роза, листа и цвят от слез.

ЕЛИКСИР-630. При гастрит и язвена болест с причинител Хеликобактер пилори (Ulcus ventriculi, Helicobacter pylori). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, кора на зърнастец и цвят от турта.

ЕЛИКСИР-631. При безвкусов /инсипиден/ диабет (Diabetes insipidus). Представлява извлек от кора на зърнастец, плодове на див кестен и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-632. При ретинопатия (Retinopathia). Представлява извлек от листа и цвят от слез, корен на блатен аир и плодове на див кестен.

10 Чудодейните еликсири

ЕЛИКСИР-633. При хиперкинетични разстройства. Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и коприва, кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-634. При алергия към изкуствени материи

(Allergia material). Представлява извлек от листа на глухарче и бреза, стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-635. При хориоретинит (Chorioretinitis). Представлява извлек от стръкове очанка и хвощ, плодове от див кестен.

ЕЛИКСИР-636. При Марбургска треска (Febris haemor- rhagica). Представлява извлек от цвят на турта, стръкове босилек - и листа на живовляк.

ЕЛИКСИР-637. При аденом на хипофизата (Adenoma hypophysis). Представлява извлек от стръкове магданоз, плодове на шипка и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-638. При неврит на вестибуларния апарат (Neuritis vestibularis). Представлява извлек от стръкове босилек и хвощ, листа от мечо грозде.

ЕЛИКСИР-639. При пигментна дегенерация на ретината(Retinitis pigmentosa). Представлява извлек от стръкове коприва, листа и цвят на слез, кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-640. При васкулит /ангиит/ (Vasculitis). Представлява извлек от стръкове босилек, цвят на турта и бъз.

ЕЛИКСИР-641. При остри гъбични инфекции по ноктите.

(Mycosis acuta) Представлява извлек от цвят от цикория, стръкове великденче и плодове от див кестен.

ЕЛИКСИР-642. При кокоша слепота (Hemeralopia). Представлява извлек от корен на блатен аир, стръкове детелина и босилек.

ЕЛИКСИР-643. Против скакалци. Представлява извлек от листа на орех, стръкове босилек и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-644. При себорея (Seborrhoea). Представлява извлек от стръкове коприва, плодове на див кестен и кора от зърнастец. 

ЕЛИКСИР-645. При белодробна чума (Yersinia pestis pulmonum). Представлява извлек от цвят на роза, стръкове хвощ и кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-646. При склероза на кръвоносните съдове на ретината (Sclerosis retina). Представлява извлек от листа на орех, кора от бреза и цвят от турта.

ЕЛИКСИР-647. При ухапване от дървеници (Cimex lectularius). Представлява извлек от листа на орех, листа и цвят на слез и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-648. При ухапване от бълхи (Pulex irritans). Представлява извлек от листа на орех, стръкове на хвощ и босилек.

ЕЛИКСИР-649. При въшки, за премахване (Pediculosis). Представлява извлек от стръкове коприва, ленено семе и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-650. При испански грип (Grippus Spain). Представлява извлек от стръкове бял равнец и детелина, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-651. При кокошинки. Представлява извлек от стръкове коприва, листа на орех и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-652. При краста, скабиес (Scabies). Представлява извлек от плодове на леска, стръкове коприва и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-653. При синя пъпка /антракс/ (Anthrax). Представлява извлек от стръкове великденче, цвят от бъз и турта.

ЕЛИКСИР-654. При болест на Такаясу, безпулсова болест(Takajasu). Представлява извлек от стръкове босилек и магданоз, плодове от ким.

ЕЛИКСИР-655. При сакрализация на поясните прешлени(Sacralisatio). Представлява извлек от стръкове босилек, зърна овес и пшеница.

ЕЛИКСИР-656. При полиневрит (Polyneuritis). Представлява извлек от плодове от шипка, цвят на невен с чашките и цвят от турта. 

ЕЛИКСИР-657. При портална хипертония (Hypertonia abdominalis). Представлява извлек от плодове от резене, цвят от невен с чашките и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-658. При синдром на Маршан (Marchand— Waterhouse-Friderichsen syndrome, Friderichsen—Waterhouse—Ba- matter syndrome). Представлява извлек от цвят на бъз, листа и цвят от слез и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-659. При неврином /шваном/ (Neurinoma). Представлява извлек от семе на пъпеш, стръкове коприва и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-660. При тиреоид-асоциирана офталмопатия(Ophthalmopathia thyreoidea). Представлява извлек от стръкове маточина и великденче, цвят от турта.

ЕЛИКСИР-661. При екзема на ушната мида и външния слухов проход (Eczema auris externa). Представлява извлек от цвят на лайка, стръкове жълт кантарион и босилек.

ЕЛИКСИР-662. При синдром на Кройцфелд—Якоб(Creutzfeld—Jacob morbus). Представлява извлек от цвят на роза, стръкове босилек и цвят от турта.

ЕЛИКСИР-663. При простуда (Refrigerado). Представлява извлек от листа на бреза и ягода, стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-664. При некротичен фасциит (Fasciitis merodea). Представлява извлек от листа, цвят и плодове на глог, плодове на хвойна и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-665. При ухапване от паяк (Arachnoidosis). Представлява извлек от цвят на цикория, стръкове детелина и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-666. При ухапване от скорпион. Представлява извлек от стръкове босилек, цвят на турта и стръкове на магданоз.

ЕЛИКСИР-667. При състояния, водещи до некроза на черния дроб (Necrosis hepar). Представлява извлек от листа на бреза, листа и глави от целина и стръкове босилек. 

ЕЛИКСИР-668. При ухапване от комари (Culex). Представлява извлек от листа на орех и къпина, плодове на шипка.

ЕЛИКСИР-669. При жилещи мушици от Сахара (Morbus muscae volitantes). Представлява извлек от стръкове босилек, борови връхчета и стръкове жълт кантарион.

ЕЛИКСИР-670. При ухапване от змия (Morbus Vípera). Представлява извлек от борови връхчета* листа на бреза и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-671. При болестта на Крои (Morbus Crohn). Представлява извлек от стръкове босилек, цвят на невен с чашките и кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-672. При гъбички във влагалището (Mycosis vaginae). Представлява извлек от листа на смрадлика, корени и стръкове от цариче и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-673. При ганглион (Ganglion). Представлява извлек от стръкове коприва, жълт кантарион и босилек.

ЕЛИКСИР-674. При отравяне с морски продукти /сигуате- ра/. Представлява извлек от стръкове чубрица и босилек, цвят от турта.

ЕЛИКСИР-675. При луксация на тазобедрената става(Luxatio articulado coxae). Представлява извлек от листа на орех, цвят на невен с чашките и стръкове салвия.

ЕЛИКСИР-676. При микросфероцитна анемия /болест на Минковски—Шофар/ (Anaemia microsphaerocydca, Minkowski— Chauffard). Представлява извлек от стръкове коприва, листа и корени на глухарче и цвят от турта.

ЕЛИКСИР-677. При ендогенна екзема /атопична екзема, дифузен невродермит/ (Eczema endogenica). Представлява извлек от стръкове босилек, листа и цвят на слез и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-678. При холестеатом /тумор на средното ухо/(Cholesteatoma). Представлява извлек от стръкове коприва и жълт кантарион, цвят от латинка. 

ЕЛИКСИР-679. При наследствена спастична параплегия(S trumpell—Lorrain syndromum). Представлява извлек от стръкове на бял равнец, стръкове салвия и кора от дъб.

ЕЛИКСИР-680. При рабдомиом (Rhabdomyoma). Представлява извлек от листа и корени на глухарче, цвят от турта и листа от бреза.

ЕЛИКСИР-681. При хемохроматоза (Haemochromatosis). Представлява извлек от листа от бреза, борови връхчета и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-682. При сърповидно-клетъчна анемия /хемог- лобиноза S/ (Anaemia). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и коприва, цвят от латинка.

ЕЛИКСИР-683. При предпазване от забременяване(Contraceptio). Представлява извлек от листа и цвят на слез, стръкове жълт кантарион и босилек.

ЕЛИКСИР-684. При нарушен сън. Представлява извлек от стръкове медуница, листа от мечо грозде и цвят от турта.

ЕЛИКСИР-685. При възпаление на съдовата обвивка на окото — увеит и блефарит (Phlegmasia oculi — Uveitis — Blepharitis). Представлява извлек от стръкове метличина и босилек, цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-686. При подостър грануломатозен тиреоидит

(Thyreoiditis subacuta granulomatosa — De Quervain). Представлява извлек от стръкове коприва и жълт кантарион, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-687. При синдрома на Пикуик (Syndromum Pickwick). Представлява извлек от цвят на турта, семе от копър и стръкове великденче.

ЕЛИКСИР-688. При страбизъм /кривогледство/ (Strabismus). Представлява извлек от кора на леска, стръкове босилек и листа от орех.

ЕЛИКСИР-689. При летаргия (Lethargia). Представлява извлек от стръкове маточина, листа от бреза и кора от зърнастец. 

ЕЛИКСИР-690. При негативни последствия от екрани на телевизори и компютри (Morbus computer virus). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, бобови шушулки и листа от черница.

ЕЛИКСИР-691. При синдром „уста—ръка—крак“. Представлява извлек от корени и стръкове на цариче, стръкове от великденче и цвят от турта.

ЕЛИКСИР-692. За свежа кожа на лицето (Cutis facies). Представлява извлек от цвят на турта, стръкове салвия и кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-693. При пернициозна, злокачествена анемия

(Anaemia perniciosa). Представлява извлек от стръкове коприва, листа и плод от боровинка и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-694. При отпуснат бюст /за стягане на гърдите/

(Atonía glandulae mammaria). Представлява извлек от стръкове бял равнец, босилек и хвощ.

ЕЛИКСИР-695. При чупливост на кръвоносните съдове(Fragilitas vas sanguineum). Представлява извлек от цвят на турта, кора от бреза и стръкове маточина.

ЕЛИКСИР-696. При еритроцитоза (Erythrocytosis). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове коприва и медуница.

ЕЛИКСИР-697. При мокра екзема (Eczema madidans). Представлява извлек от плодове на копър, стръкове босилек и цвят от турта.

ЕЛИКСИР-698. При себорейна екзема (Eczema). Представлява извлек от листа на къпина, стръкове босилек и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-699. За уголемяване на бюста (Incrementum glandulae mammae). Представлява извлек от стръкове маточина и мащерка, цвят от турта.

ЕЛИКСИР-700. За намаляване на бюста (Decrementum glandulae mammae). Представлява извлек от листа от орех, стръкове коприва и кора на зърнастец.

ЕЛИКСИР-701. При белодробен тромбоемболизъм (Throm- bosa pulmonum, Thromboembolismus). Представлява извлек от кора на дъб, стръкове великденче и босилек.

ЕЛИКСИР-702. При синдром на Кулман (Culman syndro- тит). Представлява извлек от еньовче, великденче и турта.

ЕЛИКСИР-703. При кератоза (Keratosis). Представлява извлек от стръкове коприва и жълт кантарион, корен от блатен аир.

ЕЛИКСИР-704. При синдрома на Мюнхаузен (Münchausen syndromum). Представлява извлек от стръкове мента, листа, цвят и плод на глог и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-705. При инфекциозен ендокардит (Endocarditis). Представлява извлек от листа и глави на целина, стръкове салвия и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-706. При миокардит (Myocarditis). Представлява извлек от стръкове изсипливче и магданоз, кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-707. При западнонилска треска (Febris malaria). Представлява извлек от цвят на слънчоглед, кора от зърнастец и листа от живовляк.

ЕЛИКСИР-708. При стомашна ахилия (Achylia gástrica). Представлява извлек от стръкове хвощ, трицветна теменуга и коприва.

ЕЛИКСИР-709. При кондиломи (Condyloma). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и хвощ, кора от дъб.

ЕЛИКСИР-710. При Хашитоксикоза (Chachitoxicosis). Представлява извлек от листа на подбел, кора от зърнастец и цвят от турта.

ЕЛИКСИР-711. За уголемяване на мъжкия полов член

(Incrementum penis). Представлява извлек от зърна на овес, стръкове босилек и кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-712. При Джаксънова епилепсия (Jackson epilepsia). Представлява извлек от стръкове маточина и изсипливче, цвят от турта. 

ЕЛИКСИР-713. При ювенилен хроничен артрит (Arthritis chronica). Представлява извлек от стръкове риган и босилек, зърна от овес.

ЕЛИКСИР-714. При силно изразен косопад (Defluvium capillorum). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, коприва и маточина.

ЕЛИКСИР-715. При хипомания (Hypomania). Представлява извлек от цвят на турта, стръкове жълт кантарион и еньовче.

ЕЛИКСИР-716. При остеомиелофиброза (Osteomyelofibrosis). Представлява извлек от стръкове коприва и жълт кантарион, цвят от турта.

ЕЛИКСИР-717. При Нигерийски очен синдром (Syndromum oculi Nigeria). Представлява извлек от листа на къпина и живов- ляк, стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-718. При стеснение на кардията (Stenosis cardia). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и коприва, кора от дъб.

ЕЛИКСИР-719. При възпаление на яйчниците (Inflammatio ovarii). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове коприва и хвощ.

ЕЛИКСИР-720. При болестта „Нилски вирус“ /ухапване от комар/ (Vulnus morsum Culex). Представлява извлек от стръкове детелина, листа и цвят от слънчоглед и цвят от турта.

ЕЛИКСИР-721. При полипи в гърлото (Polypus fauces). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и босилек, листа от къпина.

ЕЛИКСИР-722. При коагулопатия (Cuagulopathia). Представлява извлек от стръкове коприва, великденче и трицветна теменуга.

ЕЛИКСИР-723. При болестта на Ормонд, възпалителна ретроперитонеална фиброза (Morbus Ormondi). Представлява извлек от корени на цикория, листа на живовляк и цвят на турта. 

ЕЛИКСИР-724. При бактериална инфекция от клебсиела

(Klebsiella bacteria, Morbus klebsiellosis). Представлява извлек от борови връхчета, стръкове босилек и плодове на див кестен.

ЕЛИКСИР-725. При заболявания, предизвикани от бактерията Псевдомонас аеругиноза (Pseudomonas aeruginosa). Представлява извлек от листа на живовляк, стръкове бял равнец и босилек.

ЕЛИКСИР-726. При херпес в очите и ечемици (Herpes oculi et hordeolum). Представлява извлек от стръкове босилек, цвят от турта и кора от дъб.

ЕЛИКСИР-727. При несъвместимост на Rh при мъж и жена (Incompatibilitas Rhesus-factor). Представлява извлек от стръкове салвия, корени от гръмотрън и кора от дъб.

ЕЛИКСИР-728. При поникване на зъби (Dentitio). Представлява извлек от листа и цвят на слез, листа на живовляк и стръкове босилек. /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-729. При хроничен катар (Catarrhus chronicus). Представлява извлек от стръкбве цариче и детелина, кора от зър- настец.

ЕЛИКСИР-730. При бактериална инфекция с Протеус, с причинител ухапване от кърлеж (Morbus Proteus vulgaris). Представлява извлек от стръкове коприва и босилек, цвят от турта.

ЕЛИКСИР-731. При запушване на каналчетата на семепровода /епидидим/ (Indoratio). Представлява извлек от листа от мечо грозде, кора от зърнастец и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-732. При туберкулоза на костите (Tuberculosis ossis). Представлява извлек от зърна на овес, листа от бреза и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-733. При вирус НИПА (Virus Nippa). Представлява извлек от листа на живовляк, борови връхчета и кора от дъб.

ЕЛИКСИР-734. При болестта на Лугериг (Morbus Lugerig). Представлява извлек от стръкове босилек, жълт кантарион и хвощ. 

ЕЛИКСИР-735. При парализа на долните крайници, изтръпване на пръстите на краката, недостатъчно оросяване (Hypostasis, Paralysis progressiva). Представлява извлек от зърна на овес, стръкове коприва и босилек.

ЕЛИКСИР-736. При парализа на глътката, на езика, на вътрешните органи (Paralysis vasomotoris, Morbus paralysis). Представлява извлек от листа на бреза, цвят от роза и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-737. При нов вирус, т.нар. „на мумията на Пиките“ (Morbus infectiosiis). Представлява извлек от стръкове бял равнец и коприва, кора от дъб.

ЕЛИКСИР-738. При изсъхнала жлъчка (Siccatus bilis). Представлява извлек от борови връхчета, стръкове коприва и кора от дъб.

ЕЛИКСИР-739. При летаргичен енцефалит (Encephalitis lethargica). Представлява извлек от стръкове великденче и босилек, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-740. При шизофрения (Schizophrenia). Представлява извлек от стръкове мащерка и босилек, цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-741. При азиатски грип — 2001 (Grippus asia- ticus). Представлява извлек от плодове на копър, листа и цвят от слез и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-742. При възпаление на епифизата (Epiphysitis). Представлява извлек от цвят на латинка, кора от зърнас- тец и дъб.

ЕЛИКСИР-743. При парализа на лицевия нерв, ръцете, краката, половината тяло, черепно-мозъчните клетки (Paralysis progressiva). Представлява извлек от шишарки на хмел, стръкове босилек и трицветна теменуга.

ЕЛИКСИР-744. При газова гангрена (Infectio gozosa). Пред- f ставлява извлек от стръкове салвия, коприва и босилек. 

ЕЛИКСИР-745. При пареза на мозъчната обвивка — менингит, паралич и детска церебрална пареза (Meningitis, Paresis cerebralis). Представлява извлек от кора на леска, листа на ягода и кора от дъб.

ЕЛИКСИР-746. При стафилококус ауреус (Staphylococcus aureus). Представлява извлек от листа, цвят и плодове на глог, цвят от черен бъз и кора от дъб.

ЕЛИКСИР-747. При стафилококус епидермидис (Staphylococcus epidermidis). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, стръкове бударица и кора от дъб.

ЕЛИКСИР-748. При бета-хемолитичен стрептокок (Streptococcus beta haemolyticus). Представлява извлек от стръкове цари- че и босилек, листа на мента.

ЕЛИКСИР-749. При Ешерихия коли /коли бактериоза/ (Escherichia coli). Представлява извлек от стръкове босилек, зърна на овес и листа на мента.

ЕЛИКСИР-750. При Ентерококус специес (Enterococcus species). Представлява извлек от листа и цвят на слез, цвят на невен с чашките и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-751. При Стрептококус пиогенес (Streptococcus pyogenes). Представлява извлек от корени на цикория, стръкове бял равнец и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-752. При Протеус вулгарис (Proteus vulgaris). Представлява извлек от кора на дъб, кора на зърнастец и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-753. При менингит и гонорея с причинител Найсерия (Meningitis, Gonorrhoea). Представлява извлек от стръкове босилек, кора на дъб и стръкове мента.

ЕЛИКСИР-754. При асептична некроза, остеохондропатия(Necrosis aséptica, Osteochondropathia). Представлява извлек от цвят на турта, стръкове на босилек и коприва. 

ЕЛИКСИР-755. Препоръчва се при цитомегалия — общо(Cytomegalia). Представлява извлек от листа и цвят на слез, кора на дъб и зърнастец.

ЕЛИКСИР-756. При Йерсиния ентероколитика (Yersinia enterocolitica). Представлява извлек от цвят на липа, стръкове босилек и кора от дъб.

ЕЛИКСИР-757. При нов хондураски грип (Grippus G). Представлява извлек от цвят на черен бъз, стръкове босилек и кора от дъб.

ЕЛИКСИР-758. При пневмокок (Streptococcus pneumoniae). Представлява извлек от стръкове хвощ, цвят на черен бъз и кора от зърнастец.

ЕЛИКСИР-759. При трихомониаза (Trichomoniasis). Представлява извлек от стръкове босилек, цвят на невен с чашките и кора от дъб.

ЕЛИКСИР-760. При запушени вени и артерии (Thrombophlebitis). Представлява извлек от стръкове великденче и босилек, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-761. При болки в костите (Dolores osteocopi). Представлява извлек от листа на живовляк, кора от дъб и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-762. При бронхопневмония (Bronchopneumonia). Представлява извлек от стръкове босилек, кора на зърнастец и дъб.

ЕЛИКСИР-763. При незарастващи рани (Vulnus lacerocon- tusum). Представлява извлек от стръкове босилек, кора на дъб и зърнастец.

ЕЛИКСИР-764. При синдром на Merc (Meigs Syndromum). Представлява извлек от стръкове слез и босилек, цвят със стръкове на турта.

ЕЛИКСИР-765. При йерсиниози (Yersiniosis). Представлява извлек от стръкове босилек, кора от дъб и цвят на липа. 

ЕЛИКСИР-766. При Si-анемия (Anaemia Si). Представлява извлек от листа и кора на бреза, цвят на турта и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-767. При пситакоза (Psitacosis). Представлява извлек от цвят на бъз, стръкове босилек и борови връхчета.

ЕЛИКСИР-768. При фелиноза /котешко одраскване/ Босилек, борови връхчета,цвят на турта.

ЕЛИКСИР-769. При болестта Денга (Morbus Denga). Представлява извлек от стръкове босилек, кора на дъб и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-770. За успокояване на нервната система и при високо кръвно налягане (Morbus hypertonicus). Представлява извлек от зърна на овес, стръкове босилек и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-771. При Базедова болест (Morbus Basedowi). Представлява извлек от стръкове босилек, цвят на турта и стръкове бударица.

ЕЛИКСИР-772. При налудни психични разстройства.Представлява извлек от стръкове цариче, листа и цвят на слез и стръкове бял равнец.

ЕЛИКСИР-773. При тропическа спастична параплегия(Paraplegia tropica spastica). Представлява извлек от стръкове жълт кантарион,великденче и босилек.

ЕЛИКСИР-774. При атипична пневмония и всички видове бактериални инфекции (Pneumonia atypica, Bacteriosis). Представлява извлек от плодове на шипка, стръкове босилек и хвощ, цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-775. При амеби, холера и скоротечна туберкулоза (Tuberculosis pulmonum phthisis, Cholera hominis). Представлява извлек от стръкове салвия и коприва, плрдове на шипка и цвят на турта.  

ЕЛИКСИР-776 За отслабване (Attenuatio). Представлява извлек от плодове на шнека, стръкове коприва, кора на зърнастец и стръкове бял равнец.  /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-777. При ниска киселинност в стомаха(Hypoaciditas). Представлява извлек от листа на живовляк, стръкове жълт кантарион и семе на копър.

ЕЛИКСИР-778. При преумора на очите. Представлява извлек от стръкове коприва, жълт кантарион и босилек.

ЕЛИКСИР-779. За преодоляване на тревожността от затворени пространства /клаустрофобия/ (Claustrophobia). Представлява извлек от листа на подбел, цвят на турта и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-780. При синдрома на Ла Рош (Syndromum La Roch). Представлява извлек от семе на слънчоглед, семе на тиква и стръкове босилек.

ЕЛИКСИР-781. При тетания (Tetania). Представлява извлек от цвят на невен с чашките, стръкове коприва и цвят на турта.

ЕЛИКСИР-782. За влагалищни промивки (Irrigado vaginae). Представлява извлек от листа на орех, стръкове слез и босилек.

ЕЛИКСИР-783. При активно спортуване и извършване на тежка физическа работа. Представлява извлек от стръкове жълт кантарион и босилек, цвят на турта.

ЕЛИКСИР-784. При перде на окото /катаракта//Cataracta). Представлява извлек от царевична коса, листа на бреза и стръкове върбинка, хвощ, босилек и маточина.

ЕЛИКСИР-785. При заболяване, причинено от патогенни бактерии (Treponema pertenue). Представлява извлек от листа на орех, листа на живовляк и цвят на невен с чашките.

ЕЛИКСИР-786. За отслабване (Alternado). Представлява извлек от кора на зърнастец, цвят на невен с чашките и плодове на сена.

ЕЛИКСИР-787. За подобрение функциите на стомашно- чревния тракт. Представлява извлек от стръкове жълт кантарион, кора на зърнастец, цвятна турта.   /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/

ЕЛИКСИР-788.  /НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА/