понеделник, 16 май 2022 г.

ПРОСТАТИТ

 



ЕФЕКТ И КЛИНИЧНО ЗНАЧЕНИЕ НА ЕЛИКСИРИТЕ С НОМЕРА 254, 394, 37, 7 ПРИ ПРОБЛЕМИ С ПРОСТАТНАТА ЖЛЕЗА

 Простатната жлеза е една от важните за мъжете жлеза, като основната и функция е да секретира простатен секрет, който е важна съставка на семенната течност. Основните заболявания, поразяващи простатата са различните инфекции, които причиняват простатита. Следващо по важност е увеличението на жлезата, което пък е свързано с процеса на застаряване на организма. Вследствие на това настъпва обикновено доброкачествената хипертрофия от простатен анденом. И на последно място е възникването на рак.

СИМПТОМИ НА ИНФЕКЦИЯ НА ПРОСТАТАТА

 Важна симптоматика е повишената телесна температура, появата на болки в кръста, честото уриниране, болки по време на дефекация, урина с наличието на кръв в нея.

ЕТИОЛОГИЯ /Причини за възникване на заболяването/

  Простатитът е възпалително заболяване, което протича в остра и хронична форма. Острият простатит е бактериална инфекция на простатната жлеза. Той може да премине в хроничен, който засяга повече възрастните мъже. Причинява полова слабост, често уриниране, болки в кръста и половата област. Възпалението може да доведе до аденом, хипертрофия на простатата, рак.

 КЛИНИЧНИ ПРОЯВИ

 Простатитът е възпаление или инфекция на простатната жлеза. Тя произвежда част от семенната течност и е много важна за психическото и физическо мъжко здраве. Когато тази жлеза е засегната от възпалителен процес страда цялостното здравословно състояние на мъжа. Простатитът причинява проблеми с уринирането, сексуалната дисфункция, наблюдава се силна умора и депресия, различни нива на болка, бактерии в урината.

СИМПТОМИ

Парене при уриниране, чести пориви за уриниране, остра миризма на урината, висока температура, болки в корема и долната част на гърба, кръв или гной в урината, кръв в спермата.

УСЛОЖНЕНИЯ ПРИ ЗАБОЛЯВАНЕТО

Хронифициране на процеса

Предаване на процеса на други органи – уретра, пикочен мехур, бъбреци

Абцес на простатата

ЛЕЧЕНИЕ

Лечението е много сериозно и обикновено е затруднено от точния причинител или евентуално от наличието на друга инфекция в организма, която да е първоизточник. Прилагат се антибиотици, но да се има предвид, че не всички антибиотици проникват в простатата. Това се дължи на кръвно-простатната бариера която препятства навлизането на лекарствените средства в простатата и затова е трудно намирането на подходящото лечение. Целта е да се подобри начина на живот на пациента с приложение на различни фармацевтични лекарствени средства, така и еликсири на билкова основа. Към фармацевтичните лекарствени средства при лечението на това заболяване се отнасят противовъзпалителните лекарства и антибиотиците. Също така се препоръчват периодични деликатни масажи на простатата, топли бани, а при  нужда и ректална диатермия. С цел да се помогне ефективно на здравословното състояние на пациента следва да се пристъпи и към успоредното приложение на билковите еликсири на инж.химик Хлебаров. Еликсирите представляват водно-етанолови екстракти от  подбрани билкови комбинации, богати на биологично-активни субстанции. В тези субстанции в наличност са полифеноли, витамини, каротеноиди, различни етерични масла и др. В резултат на дългогодишните научни проучвания бе установено, че Еликсирите влияят изключително благоприятно върху здравословното състояние на болния, като оказват подчертано имуностимулиращо, антибактериално, антивирусно, антипаразитно и антимикотично действие. Благодарение на тези качества на Еликсирите се постига широк спектър на въздействие върху организма на болния. Установено е, че Еликсирите се отличават с липса на токсичност и липса на странични реакции. Проучваните Еликсири с номера 254, 394, 37, 7 се оказаха с голямо значение при пациенти с проблеми на простатната жлеза за развитието на простатит. Въз основа на разширените както лабораторни, така и клинични наблюдения се установи тяхната ефективност и перспективност. Получените клинични резултати показаха, че съвместното приложение на Еликсирите 254, 394, 37, 7 с предписаните на болния фармацевтични лекарствени средства водят до бързо и благоприятно повлияване на здравословното състояние на болния. Проведените разширени и в продължителен период от време научни проучвания показаха, че Еликсирите блокират взаимодействието между определени клетки на имунната система и по този начин се получава намаление на възпалението в организма. Проведените научни проучвания и проследяване на ефекта на Еликсири с номера 254, 394, 37, 7 дават основание да се направи извода, че те са необходими за пациенти с диагноза простатит.

        

 

Публикува се със съкращение.

Май, 2022 г.                                         София