сряда, 23 март 2022 г.

ИНФАРКТ

 

ИНФАРКТ НА МИОКАРДА

Острият инфаркт на миокарда представлява сериозна и внезапна промяна на сърдечната дейност. Той е една от причините за най-висока смъртност в световен мащаб.

ПРИЧИНИ

 Водещи причини:

-Нарушение на кръвообръщението в сърдечните коронарни артерии

-Напреднала и тежка атеросклероза

-Тъканна некроза

-Запушване на коронарните артерии

РИСКОВИ ГРУПИ

 Тук попадат пациентите с диабет, високо кръвно налягане, стресов начин на живот, напреднала възраст, хронична бъбречна недостатъчност, злоупотреба с алкохол и тютюнопушене, употреба на кокаин.

 СИМПТОМИ

 Водещ симптом е болка в областта на гърдите, усещане за стягане или притискане, поява на задух, изпотяване, слабост, гадене. Често се наблюдава загуба на съзнание. Всичко това се дължи на недостатъчното кръвоснабдяване на сърдечния мускул. Друга причина е наличието на атеросклеротичните плаки по стените на кръвоносните съдове, които ако се отлепят от стените предизвикват запушване на малки / по-тесни/ кръвоносни съдове.

 

ЛЕЧЕНИЕ

След поставяне на диагнозата Инфаркт на миокарда следва веднага постъпване в болница и започване на медикаментозно лечение – нитроглицеринови препарати, антикогуланти, бета блокер, статини и др. Инфарктът е сред основните заболявания водещи до смърт, както при мъжете, така и при жените. Народната медицина цели с помощта на средствата на билкова основа и фармацевтичните лекарства да помогне на болния, т.е. да се повлияе на основните симптоми на болестта, а и от там успешното лечение. При съвместното приложение на билковите продукти на инж.химик Никола Хлебаров, под наименованието Еликсири, с фармацевтичните лекарствени средства се постига по-добра помощ на болния. Еликсирите с номера 176, 6 и 575 подпомагат прочистването на организма, преодоляват запушването на кръвоносните съдове снабдяващи с кръв и хранителни вещества сърцето, а от там и сърдечната некроза. При успоредното приложение на еликсирите и фармацевтичните лекарствени средства настава облекчаване на болката, подобряване на паметта, намаляване на напрегнатостта. Нервната възбудимост се намалява. При съвместното приложение на фармацевтичните лекарства с еликсири с номера 176, 6 и 575 се постига по-бързо подобряване на състоянието на болния.

 

 

Публикува се със съкращение.

Март, 2022 г.                                         София