неделя, 30 януари 2022 г.

ЕНДОКРИННА СИСТЕМА

 РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОВЕДЕНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ НА ЕЛИКСИР 4 ПРИ ПАЦИЕНТИ С ПРОБЛЕМИ НА ЕНДОКРИННАТА СИСТЕМА

Преди да изнесем получените резултати от проведените експериментални проучвания на Еликсир 4 при пациенти с проблеми на ендокринната система следва в рамките на допустимото, кратко да разгледаме ЩО Е ЕНДОКРИННА СИСТЕМА, как да я пазим, лекуваме, подпомагаме и с какви средства.

 Ендокринната система е съставена от жлези с вътрешна секреция, които се намират в различни части на човешкия организъм. Ендокринните жлези произвеждат химични вещества, наречени хормони, които се излъчват направо в кръвта. Хормоните са тези, които регулират функциите на различните органи и системи. Тук спадат: хипоталамуса, хипофизната жлеза, епифизата, щитовидната жлеза, околощитовидните жлези, надбъбречните жлези. Хормоните са от изключително значение, тъй като те регулират основните жизнени процеси в човешкия организъм – обмяната на веществата, растежа, развитието, размножаването. Ендокринната система е отговорна за сложната регулация на жизнените процеси и функции в организма. Тя служи за регулиране на биохимичните процеси в човешкото тяло. Важно  е да се отбележи, че жлезите с вътрешна секреция нямат вътршни канали, а отделят хормоните направо в съдовете на организма. Функциите на ендокринните жлези се контролират от хипофизата, а тя се контролира от една специфична област на мозъка, наречена хипоталамус.  

ЕНДОКРИННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Ендокринните заболявания засягат жлезите с вътрешна секреция. Когато жлезите образуват повече от необходимите хормони, говорим за хиперфункция, когато образуват по-малко е хипофункция.

Най-често срещаните ендокринни заболявания включват: диабет, акромегалия, тиреодит на Хашимото, хипертиреоидизъм, хипотиреоидизъм, пролактином, Базедова болест, болест на Адисон, хиперкортицизъм.

СИМПТОМИ НА ЕНДОКРИННИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ

 Проявите на ендокринното заболяване зависят от вида на засегнатата жлеза.  Ендокринните заболявания трябва да бъдат открити навреме защото в противен случай могат да причинят нарушения в цялостното състояние на организма. Появяват се петна около очите, кожата е по-топла от обикновено и често влажна, внезапна загуба на тегло, тремор, тревожност, сърцебиене, депресия, повтарящи се главоболия, учестен или забавен пулс, ускорено дишане, повишено усещане за студ.

 ЛЕЧЕНИЕ НА ЕНДОКРИННИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Лечението зависи от конкретното ендокринно заболяване. То често се фокусира върху коригирането на хормоналния баланс. Прилагат се синтетични хормони. Напоследък в много страни се прилагат и средства на билкова основа. Лечението зависи от естеството на патологичния процес, който стои в основата на заболяването. Етиологичното лечение е възможно при наличие на тумор, възпалителен процес и системно заболяване. Обикновенно основен метод е заместителното хормонално лечение, съобразено със степента на нарушение и възрастта. Комплексното заместително лечение поддържа състоянието на относителна компенсация на хормоналната недостатъчност.

Проведените научни проучвания и наблюдения на Еликсир 4 при пациенти с проблеми на ендокринната система показват, че този еликсир подпомага хормоналното производство на ендокринните жлези. Това от своя страна спомага да се регулират функциите на различните органи и системи, регулацията на жизнените процеси и функции в организма, нормализиране на биохимичните процеси в човешкото тяло.

Еликсир 4 има силно влияние върху ендокринната система. Разработеният от инж.химик Никола Хлебаров еликсир 4 може да се прилага успоредно с фармацевтичните лекрствени средства предписани за конкретно ендокринно заболяване.

 

Публикува се със съкращение.

януари.2022 г.                                         София