вторник, 30 ноември 2021 г.

ГОНАРТРОЗА

 


ГОНАРТРОЗА

/Артроза на колянната става/

Преди да разгледаме зоболяването Гонартроза трябва да поясним какво представлява Артрозата. Това е болест, която засяга една или няколко стави и възниква вследствие на увреждане или износване на ставния хрущял. Това е хронично дистрофично заболяване на ставата.  

ГОНАРТРОЗА

/Причини, симптоми, лечение/

 Под наименованието Гонартроза в медицинската литература се обозначава Артроза на колянната става.

 Причина за заболяването обикновено са травматични увреждания на колянната става, различни фрактури, също така прекарани възпалителни ставни заболявания.

 Симптоми на заболяването – болка в областта на ставата, наблюдава се оток около ставата. Необходимо е да се вземат спешни мерки за потискане на възпалителния процес в ставите и забавяне на хода на болестта.

 Гонартрозата за сега е все още с неизяснени причини за заболяването / освен при фрактури и увреждане/, а от там и механизмът на развитието на болестта.

 Лечение – най-често предписваните лекарства са нестероидните противовъзпалителни лекарствени средства и кортикостероидите. От голямо значение е и приложението на физикалната терапия, която обаче е необходимо да бъде прецизирана за всеки пациент от заболяването му в момента.

СЪВРЕМЕННО ЛЕЧЕНИЕ

 Проведените от нас наблюдения над болни с диагноза артроза на колянната става показаха, че за да се помогне ефективно на болните трябва да се пристъпи към успоредно приложение на средства на билкова основа.

ЕФЕКТ ОТ ПРИЛОЖЕНИЕТО на ЕЛИКСИРИТЕ

 с номера 210, 28 и 351

 Днес при пациенти с потвърдена диагноза Гонартроза се препоръчва да се прилагат като допълнителни средства Билковите еликсири на инж.химик Никола Хлебаров. Ефекта на еликсирите е, че те подпомагат детоксикацията на организма и неговото прочистване, спомагат за превенцията и намаляване на риска от усложнения.

РЕЗУЛТАТИ

 Успоредното приложение на Еликсирите с конвенционалната терапия при Артроза на колянната става влияе изключително благоприятно върху състоянието на болния. Намалява болката и отока на ставата. С помощта на еликсири 210, 28 и 351 се  постига по-бързо подобряване на пациенти с диагноза Гонартроза.

 

Публикува се със съкращение.

11.2021 г.                                         София