събота, 19 юни 2021 г.

ОСТЕОХОНДРОЗА

  

ОСТЕОХОНДРОЗА

/Заболяване засягащо гръбначния стълб/

Еликсири с номера 3, 8, 181, 413

 Остеохондрозата представлява дистрофичен процес в хрущялната и костната тъкан. Развива се дегенерация или некроза на определена част в различни засегнати кости /некрози/.  Остеохондрозата е заболяване на костно-мускулната структура на гръбнака, като засяга прешлените и хрущялите, междупрешленните стави и дискове.  

ПРИЧИНИ

 Една от основните причини е нарушението на кръвоснабдяването и обмяната на веществата в мускулите и връзките на гръбнака. Възможна причина също е ролята на токсични, инфекциозни, метаболитни фактори, както и тази на остра или хронична травматизация, системни физически натоварвания. В резултат на това възниква нарушение на структурата на междупрешленния диск и намалена стабилност на гръбначните стави.

ВИДОВЕ ОСТЕОХОНДРОЗА

В шийния отдел, гръдния отдел, на кръста

СИМПТОМИ

 Болки в гръдния кош, болки в кръста, болки между ребрата, безчуственост на крайниците, световъртеж, главоболие, раздразнителност, бърза умора и скованост на мускулите. Често е бъркана с дискова херния, инфаркт на миокарда или заболяване на дробовете. Това е така, защото симптомите са сходни и без необходимите изследвания могат да се припознаят.

ЛЕЧЕНИЕ

 Ако заболяването не се лекува сериозно, то ще прогресира. Дистрофичното изменение в междупрешленните дискове на шийния и гръдния отдел на гръбначния стълб води до притискане на кръвоносни съдове и нерви и от там до нарушаване на кръвоснабдяването на мозъка. Това ще доведе до слабоумие, проблеми с кръвното налягане, появява се опасност от инфаркт на миокарда. В зависимост от стадия на развитие на болестта днес се прилагат фармацевтични лекарствени средства, лечебна физкултура, масаж, физиотерапия, озонотерапия, кинезитерапия.

СЪВРЕМЕННО ЛЕЧЕНИЕ

 Проведените от нас дългогодишни наблюдения над болни с остеохондроза показаха, че при съвместното приложение на Еликсирите на инж.химик Никола Хлебаров и Фармацевтичните лекарствени средства   започва ускорена детоксикация на организма и неговото  прочистване . В резултат се постига  облекчаване на  болките в гръдния кош и между ребрата. Намаляват болките в кръста и постепенно се подобрява чевствителността на крайниците, значително се подобрява достъпа на въздух в белите дробове, отшумява главоболието и се подобрява запаметяването.

ИЗВОДИ

  Получените резултати от Успоредното приложение на Еликсирите и Фармацевтичните лекарствени средства и физиотерапия, масажи и други при лечение на болни с Остеохондроза показаха отличен резултат. Еликсири с номера 3, 8, 181, и 413 са абсолютно необходими при провеждане на лечение на болни с Остеохондроза.

 

Публикува се със съкращение.

06.2021 г.                            София