неделя, 18 април 2021 г.

СПОНДИЛОЗА


 

СПОНДИЛОЗА

/Остеоартрит на гръбначния стълб/

Еликсири с номера 284, 28

 Спондилозата представлява хроничен дистрофичен процес на гръбначния стълб, водещ до неподвижност на някоя от ставите му и болкова симптоматика. Тя е дегенеративно заболяване, което се характеризира с изтъняване на междупрешленните дискове и тяхното изместване. Това е болест, която се развива с години.  

ПРИЧИНИ

 Дискови хернии на шийни, гръдни и поясни прешлени

Спондилит /ревматично заболяване/

Остеопороза /прогресивно заболяване на скелета/

Злокачествени новообразувания.

Като причина/първопричина/ в медицинската практика се разглежда притискането на изходящ периферен нерв от гръбначния мозък.

СИМПТОМИ

 Болестния процес може да възникне във всеки един отдел на гръбначния стълб. Характеризира се със силна болка в гърба и гръбнака, като при някои пациенти тя е постоянна, а при други само по време на пристъп. Болката често е остра и режеща. Започва внезапно, като се наблюдават и сетивни и двигателни разстройства.

ЛЕЧЕНИЕ

 Лечението на спондилозата обикновено започва с консервативна терапия с цел бързо да овладеем болевата симптоматика. При необходимост продължаваме с приемане на нестероидни противовъзпалителни средства, като с тяхна помощ постигаме /в повечето случаи/ следните ефекти:

Противовъзпалителен

Аналгетичен

Антипиретиен

Антипролиферативен

В хода на лечението обаче се наблюдават често и редица нежелани ефекти и затова то/лечението/ трябва да се осъществява само под лекарско наблюдение.

ЕФЕКТ ОТ ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА ЕЛИКСИРИТЕ С НОМЕРА 284, 28

 При съвместното приложение на Еликсирите на инж.химик Никола Хлебаров и Фармацевтичните лекарствени средства   започва ускорена детоксикация на организма и неговото  прочистване . Облекчават се болките в гръбнака и кръста,намаляване на дискомфорта. Подобрява се подвижността в областта на засегнатия участък. Еликсирите ефективно спомагат за намаляване на риска от усложнения. Получените резултати от успоредното приложение на Еликсирите с конвенционалната терапия при лечение на пациенти със Спондилоза показват, че това съвместно приложение влияе изключително благоприятно на болния, намалява болката, стабилизиране на състоянието и ускоряване на оздравителния процес.

 Публикува се със съкращение.

03.2021 г.                            София