събота, 4 април 2020 г.

ГРИПНА ПНЕВМОНИЯ






                                                                                       проф.Михайлов

ГРИПНА ПНЕВМОНИЯ – ЗНАЧЕНИЕ, ПОЛЗА И ЕФЕКТ ОТ ПРИЕМА НА ЕЛИКСИРИТЕ с номера 3, 11, 157
/ възпаление на белия дроб от грипни вируси/
 Пневмонията е възпаление на белите дробове. То може да бъде предизвикано от различни причини като: инфектиране с вируси, бактерии, гъбички, паразити, някои лекарства или химическо или физическо нараняване на белите дробове.
ПРИЗНАЦИ И СИМПТОМИ
Кашлица, умора, температура, недостиг на въздух, храчки, болки в гърдите.
ПРИЧИНА
Най-често пневмонията се дължи на инфекции причинени от вируси и бактерии. Рискови фактори са тютюнопушенето, ХОББ /хронична белодробна болест/, бъбречна недостатъчност, чернодробно заболяване. Бактериите са най-честата причина за пневмониите. Като най-важни са стрептококус пневмоние, хемофилус инфлуенце, хламидофилиа инфлуенце, стафилококус ауреус. Стрептококовата пневмония се среща най-често през есенно-зимния сезон, а така също и при хора които работят в инфекциозна среда.
ДИАГНОЗА
 Диагностицирането се постига въз основа на комбинация от физически признаци и рентгенови снимки. Често се прилага и т.н. образна диагностика. Пневмонията е възпаление, което засяга алвеолите и заобикалящата ги белодробна тъкан, а алвеолите са тези, които доставят кислорода на организма.
СИМПТОМИ
 Някои видове пневмонии протичат почти без да се наблюдават симптоми, докато други могат да доведат до дихателна недостатъчност и опасност за живота на пациента. Характерни симпоми са: силна кашлица, температура, втрисане, задух, учестено дишане, липса на апетит.
ЛЕЧЕНИЕ НА ПНЕВМОНИЯТА
  В зависимост от причините за развитие на пневмонията се прилагат различни средства за лечение. Тежките случаи се приемат за болнично лечение и минават на курс с антибиотици. Главната цел на лечението е премахване на причината за заболяването, намаляване на тежестта на болестта и предпазване от усложнения. Много е важно да се подобри здравния статус на болния и  да се предотвратят страничните ефекти от лечението.
СЪВРЕМЕННО ЛЕЧЕНИЕ НА ПНЕВМОНИЯТА
 Проведените от нас дългогодишни наблюдения над болни от пневмония показаха, че да се помогне ефективно на болния следва да се пристъпи и към успоредно приложение на средства на билкова основа. Това са билковите ЕЛИКСИРИ на инж.химик НИКОЛА ХЛЕБАРОВ. Получените резултати / протокол 1  от диспансер по белодробни болести Русе, протокол 4 Държавна белодробна болница Русе, протокол 5 Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Троян/ относно значението, ползата и ефекта от  приема на ЕЛИКСИРИТЕ с номера 3, 11, 157 показаха, че те повлияват изключително благотворно на здравословното състояние на болния. Еликсирите могат и следва да се прилагат както самостоятелно, така и успоредно с необходимите за болестта фармацевтични лекарствени средства.

Публикува се със съкращение.

04.2020 г.          Проф.д-р Михайлов                                       София                   БАН, Тел.0887 843920