понеделник, 2 декември 2019 г.

ЛИМФАДЕНИТ











проф.Михайлов

                                                   ЛИМФАДЕНИТ
/Възпаление на лимфните възли/
Лимфаденита е сериозно заболяване, което се наблюдава най-често при морбили, рубеола, грип, инфекциозна мононуклеоза , туберкулоза, сифилис, спин. Лимфаденита е възпаление на лимфните възли, което възниква вследствие на инфекция причинена от стафилококи, стрептококи, вируси, гъбички, паразити.
МЕХАНИЗЪМ
на възникване на заболяването
 Микроорганизмите проникват в тялото най-често през увредени лигавици, разпространяват се по кръвен или лимфен път до регионалните лимфни възли, като по този начин започва възпаление. Клинично се наблюдава увеличение по обем на лимфните възли, болезненост, плътни, като кожата над засегнатите възли е зачервена и затоплена.
ЛЕЧЕНИЕ
 Лечение на заболяването – основно с антибиотици. Прилагат се и антипиретици – аспирин, аналгин и други болкоуспокояващи.
АЛТЕРНАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
Целта на алтернативната медицина по отношение на лечението на Лимфаденита се състои в това  с помощта на фармацевтичните лекарствени средства и средства на билкова основа да помогнем бързо и успешно на болния. По този начин се повлияват основните симптоми на болестта.
СЪЩНОСТ НА БИЛКОВИТЕ ПРОДУКТИ ПОД НАИМЕНОВАНИЕТО ЕЛИКСИР
ЕЛИКСИРИТЕ предсталяват водно-спиртни разтвори от подбрани билкови растения, богати на биологично-активни субстанции, съдържащи голям брой витамини, каротеноиди, етерични масла и други полезни субстанции. Ефекта от съвместното приложение на ЕЛИКСИРИТЕ с номера 46, 165 и 169 по рецептури на инж.химик Никола Хлебаров и фармацевтичните лекарствени средства се състои в това, че започва ускорена детоксикация на организма, прочистване на организма от образуваните токсични продукти, намаляване на болката,  общото неразположение.
Считам, че благодарение на съвместното приложение на фармацевтичните лекарствени средства и ЕЛИКСИРИТЕ с номера  46, 165 и 169 се постига по-бързо подобряване на здравословното състояние на болния с диагноза Лимфаденит.
Публикува се със съкращение.
 

11.2019 г.       София
                                        Проф.д-р Михайлов       
                           Българска Академия на Науките 
                                     И-т по Органична Химия 
                                             Тел.0887 843920