четвъртък, 14 ноември 2019 г.

Болест на БЕХЧЕТ













 
проф.МИХАЙЛОВ


БОЛЕСТ НА БЕХЧЕТ 
/Синдром на Бехчет/ 

Болестта на БЕХЧЕТ е едно сериозно по своята същност   мултисистемно заболяване, характеризиращо се с възпаление на кръвоносните съдове на тялото. Заболяването представлява автоимунна болест.
                                         ПРИЧИНИ ЗА БОЛЕСТТА
1 – ва причина – НЕИЗВЕСТНА
2-ра причина – предполага се ГЕНЕТИЧЕН произход.
Среща се с известна честота в страните от Далечния и Близкия изток и Средиземноморието. Заболяването е силно разпространено сред възрастното население. Има чести случаи и при възрастни хора в Северна Европа.
КЛИНИЧНА КАРТИНА НА ЗАБОЛЯВАНЕТО
Болестта представлява възпаление на кръвоносните съдове на тялото, като причината за сега е неизвестна. Засегната е лигавицата и кожата, засягане на очите, ставите, нервната система. Основни симптоми са повтарящите се язви в устната кухина и по гениталиите.

ОСНОВНИ СИМПТОМИ
-         ОРАЛНИ ЯЗВИ
-         ГЕНИТАЛНИ ЯЗВИ
-         ЗАСЯГАНЕ НА КОЖАТА – различни кожни лезии
-         ЗАСЯГАНЕ НА ОЧИТЕ /Протича хронично/
-         ЗАСЯГАНЕ НА СТАВИТЕ
-         ЗАСЯГАНЕ НА НЕВРОЛОГИЧНА ОСНОВА
-         СЪДОВО ЗАСЯГАНЕ
-         ЗАСЯГАНЕ НА СТОМАШНО-ЧРЕВНИЯ ТРАКТ
 ЛЕЧЕНИЕ
Тъй като болестта на Бехчет е една мултисистемна болест необходима е помощта от специалист по очни заболявания, дерматолог и невролог. Болестта може да бъде контролирана, но не може да очакваме да бъде излекувана. Чакаме само ремисия. Лечението е неспецифично, тъй като причината е неизвестна. Прилагат се следните Лекарствени средства: Колхицин, Кортикостероиди, Имуносупресивни медикаменти, Талидомид, Антикогулантни лекарствени средства.
АЛТЕРНАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ
Целта на алтернативната медицина по отношение на лечението на Болестта на БЕХЧЕТ се състои в следното: с помощта на фармацевтичните лекарствени средства и средства на билкова основа да помогнем бързо и успешно на болния. По този начин се повлияват основните симптоми на болестта.
СЪЩНОСТ НА БИЛКОВИТЕ ПРОДУКТИ ПОД НАИМЕНОВАНИЕТО ЕЛИКСИР
ЕЛИКСИРИТЕ представляват водно-спиртни разтвори от подбрани билкови растения, богати на биологично-активни субстанции, съдържащи голям брой витамини, каротеноиди, етерични масла и други полезни субстанции. Ефекта от съвместното приложение на ЕЛИКСИРИТЕ с номера 584, 47, 175, 39 и фармацевтичните лекарствени средства се състои в това, че започва прочистване на организма от образуваните токсични продукти, намаляване на болката, повръщането, общото неразположение.
Считам, че благодарение на съвместното приложение на фармацевтичните лекарствени средства и ЕЛИКСИРИТЕ с номера  584, 47, 175, 39 се постига по-бързо подобряване на здравословното състояние на болния с диагноза Болест на БЕХЧЕТ. 

09.2019 г.                                       Проф.д-р Михайлов
         София                                  Българска Академия на Науките
                                                    И-т по Органична Химия
                                                           Тел.0887 843920