вторник, 1 октомври 2019 г.

СЕННА ХРЕМА


 
 
 
 





проф.д-р МИХАЙЛОВ 
СЕННА ХРЕМА
/Алергичен ринит/ 
Заболяването представлява алергична реакция и по-точно, реакция на горните дихателни пътища. Сенната хрема се проявява сезонно. Причинява се от полени. Представлява имунно-алергично заболяване.
СИМПТОМИ
Сенната хрема е алергия. Позната е като поленова алергия. Проявява се в кихане, сърбеж в носа, очите, устата. Наблюдава се силно повишена секреция и най-вече силно изразено чувство на отпадналост. Симптомите на това заболяване се засилват при слънчево, сухо и ветровито време. В дъждовно време симптомите на заболяването не се наблюдават, а само на открито в сухи и ветровити дни.Сенна хрема се наблюдава и при хора работещи в запрашена среда, при работа с кожи, пух и др. Първите симптоми са сърбеж в носа, последвано от упорито кихане, парене и сухота в гърлото. Наблюдава се и оток на гласните връзки и от там дрезгавост на гласа, пристъпи на кашлица, чувствително нарушение на съня.
ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЯВАНЕТО
Сенната хрема е едно сериозно заболяване и повечето терапевтични /лечебни/ мерки се ограничават върху облекчаването на симптомите на заболяването, т.е. тяхната цел е да помогнат на болния по-леко да преодолее симптомите на заболяването.
КОНВЕНЦИАЛНО ЛЕЧЕНИЕ
Научните проучвания и наблюдения потвърдиха, че алергията е хронично заболяване. Всичко това ни насочва към терапевтични мерки водещи до облекчаване на симптомите.
Лекарствени средства
     -         Антихистамини
     -         Кромоглицинова киселина
-         Кортизон
 
-         Хипосенсибилизация

АЛТЕРНАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ

Консервативното лечение е съпътствано със значителни странични ефекти. За да се избегнат те в хода на лечението на болния успоредно с фармацевтичните лекарствени средства могат да се приложат и хранителни добавки на билкова основа. По този начин ние се стремим да помогнем на болния, т.е. да повлияем на основните симптоми на болестта и да постигнем по-бързо оздравяване на болния.

СЪЩНОСТ НА БИЛКОВИТЕ ПРОДУКТИ на инж.химик НИКОЛА ХЛЕБАРОВ под НАИМЕНОВАНИЕТО ЕЛИКСИРИ

ЕЛИКСИРИТЕ представляват водно-спиртни разтвори от подбрани нетоксични билкови растения, богати на биологично-активни субстанции с подчертано голям набор от витамини, каротеноиди, етерични масла и др. 

УСТАНОВЕН ЕФЕКТ
от въздействието на ЕЛИКСИРИТЕ с номера 86, 65, 239 и 169 върху заболяването

Ефекта от съвместното приложение на ЕЛИКСИРИТЕ с посочените номера и фармацевтичните лекарствени средства се състои в това, че започва ускорена детоксикация на организма, настъпва видимо облекчаване на здравословното състояние на болния.
Считам, че еликсирите на инж.Никола Хлебаров с номера 86, 65, 239 и 169 са абсолютно необходими при провеждане на лечението на болни от СЕННА ХРЕМА.   

 

ЮЛИ 2019 г.                                       Проф.д-р Михайлов
София                                  Българска Академия на Науките
                                                    И-т по Органична Химия
                                                           Тел.0887 843920