неделя, 9 април 2017 г.

БАКТЕРИАЛНА ВАГИНОЗА


ЕФЕКТ ОТ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ЕЛИКСИРИ 3 и 140 ПРИ ПАЦИЕНТКИ С ДИАГНОЗА
БАКТЕРИАЛНА ВАГИНОЗА


Проф д-р Йордан Михайлов

Д-р по вирусология

  Към днешна дата с помощта на бързо развиващата се съвременна химия и биохимия стана възможно усвояването и създаването на голям брой лекарствени средства на основата на лекарствени растения.  Трябва да се отбележи , че това е голям прогрес в медицинската наука, а още повече и създаването на препарат на тази основа.

  И така може да се каже, че инж.Никола Хлебаров е един от първите постигнал успех в това направление. Той създава еликсир с номер 140 с цел да помогне на пациентки с диагноза БАКТЕРИАЛНА ВАГИНОЗА.

 Какво представлява това заболяване и колко е важно за женското здраве. БАКТЕРИАЛНА ВАГИНОЗА е честа причина за вагиналното течение при жените. Тя не е възпалителен процес и се явява  в резултат на замяната на нормалната вагинална микрофлора с високи концентрации на анаеробни бактерии. Обикновенно при микробиологичните проби намираме бактерията ГАРДНЕРЕЛА ВАГИНАЛИС. Тя е причината за вагиналното течение , което обикновено е с бяло-сив цвят и често има неприятна миризма. Също така при много жени има изразени симптоми на парене и дискомфорт. Всяка жена може да развие бактериална вагиноза. Трябва да се отбележи, че тя не се предава по полов път, но може да се развие след смяна на сексуалния партньор, като това причинява нарушение на нормалния микробен баланс във влагалището. Бактерията ГАРДНЕРЕЛА ВАГИНАЛИС е най-често намираната бактерия в случаите с бактериалната вагиноза. Тя е най-честата причина за вагиналното течение, т.е. тя е първопричината, следва КАНДИДАТА и ТРИХОМОНАДИТЕ. Симптомите са много характерни: хомогенен вагинален секрет с промяна на влагалищния PH-4.5 до 7.0

 ЛЕЧЕНИЕ

 С лечението се цели да се облекчат вагиналните симптоми и признаци на инфекция. Освен това с лечението се намалява вероятността от придобиване на заразяване с ТРАХОМА, ГОНОРЕЯ, СПИН и други болести, придобивани по полов път. Също така, ако жената не се лекува инфекцията може да се разпространи към матката и маточните тръби. Целта на лечението е да се възстанови нормалната функция на вагиналната флора. Трябва да се има предвид, че БАКТЕРИАЛНАТА  ВАГИНОЗА е често срещана инфекция и от тук се явява и трудността при лечението и. Не съществува стандартен режим на лечение. Обикновено лечението включва антибиотици, а сега в световен мащаб и лечение с лекарствени средства на билкова основа.

 Същността на бариерната функция на вагиналната среда е да се постигне постоянно ниво на киселинност на влагалището, като тази киселинност варира между 3,8 и 4,5 pH. Ако обаче pH се повиши над 4,5 тогава се създават условия за развитието на БАКТЕРИАЛНА ВАГИНОЗА. Често тя служи като основа на други, по-сериозни патологични промени и процеси в матката. При лечението на БАКТЕРИАЛНАТА ВАГИНОЗА с антибиотици, нарушенията в имунната система, чревната дисбиоза оказват неблагоприятно въздействие върху вагиналната миклофлора.

КАК ДЕЙСТВАТ ЕЛИКСИРИТЕ  с номера 3 и 140

 Съвременното лечение на БАКТЕРИАЛНА ВАГИНОЗА е с много сериозен характер предвид на обстоятелството, че тя е най-честата вагинална инфекция при жените в репродуктивна възраст. Само с фармацевтичните лекарствени средства трудно бихме помогнали на пациентките с диагноза БАКТЕРИАЛНА ВАГИНОЗА . Именно поради  тази причина както в световен мащаб, така и у нас вече се прилага-фармацевтични лекарствени средства и средства на билкова основа.

ЕЛИКСИРИТЕ с номера 3 и 140 са създадени с цел да облекчат вагиналните симптоми и признаците на инфекция. С тяхното приемане се намалява вероятноста от евентуално заразяване с трахома, спин,гонорея и други болести, придобивани и по полов път. По този начин спираме разпространението на инфекцията към матката и маточните тръби. Наблюденията показват, че с помощта на еликсирите постигаме бързо възстановяване на нормалната функция на вагиналната флора-т.е. постигаме нормално ниво на киселинност на влагалището-постоянно между 3.8 и 4.5 Рн и по този начин се облекчава проявената симптоматика, постига се туширане на заболяването.

ЕЛИКСИРИТЕ 3 и 140 се отличават с високо антибактерално, антивирусно и имуностимулиращо действие, те не съдържат консерванти и оцветители. Оказват силен оздравителен ефект върху увредения организъм, постига се бързо оздравяване. Нашите наблюдения показват, че за получаване на добър ефект е необходимо приемът им да бъде не по-малко от 80-90 дни.

  Разработените от инж. химик  Н. Хлебаров  еликсири  3 и 140 оценявам много високо и препоръчвам на пациенти с диагноза БАКТЕРИАЛНА ВАГИНОЗА  за лечение съвместно с фармацевтичните лекарствени средства за това заболяване.

Април,2017                                                                  проф.д-р Михайлов

                                                                                      Тел. 0887843920