неделя, 22 януари 2017 г.

Еликсир 630 при гастрит


Ефект, резултат и клинично значение на еликсири 630 и 24 при пациенти с гастрит
 
Проф.д-р Михайлов, д-р по вирусология
С появата на съвременната химия и биохимия постепенно се усвояват и подобряват механизмите за създаване и използване на все по-голям брой лекарствени средства на билкова основа. Създаването, разработването и проучването на препарат на основата на лекарствени растения е много важно и се явява прогрес в медицинската наука.
Използването на лекарствени растения в народната медицина има многовековни традиции и народът ни с успех ги е прилагал при различни заболявания и в резултат на това са постигани отлични резултати. За първи път обаче инж.химик Никола Хлебаров постига създаването на препарат срещу възпалително заболяване на лигавицата на стомаха известно под наименованието ГАСТРИТ. Това е възпаление, дразнене на лигавицата на стомаха. Причините за това заболяване са най-различни. Обикновенно това е резултат от някаква инфекция, злоупотреба с алкохол или с различни лекарства, храни. Обикновенно симптомите са болки в стомаха, виене на свят, черни изпражнения, гадене, безсъние вследствие на болката.
В началото пояснихме, че ГАСТРИТЪТ е възпалително заболяване на лигавицата на стомаха. В зависимост от протичането си може да бъде ОСТЪР или ХРОНИЧЕН гастрит.
ОСТРИЯТ гастрит представлява възпаление на стомашната лигавица, като най-често той възниква обикновено след вирусни и стомашно-чревни инфекции.Протича с болки в корема високо горе, гадене, повръщане, не рядко и  кръв в изпражненията.
ХРОНИЧНИЯТ гастрит е хронично възпаление на стомашната лигавица. Несъмнена причина за развитието на този гастрит е бактерията ХЕЛИКОБАКТЕР ПИЛОРИ. Този гастрит може да протече и безсимптомно, като проучванията показват, че около 50% от пациентите нямат оплаквания.
ЛЕЧЕНИЕ. И при двата вида гастрит се ограничават мазните храни, пикантните такива, кафето и алкохолът. Прилагат се прокинетични средства, широкоспектърни антибиотици, но всички тези средства често се оказват незадоволителни. Те обикновенно премахват в повечето случаи болката, но без да премахват причината.Трябва и да се има предвид, че продължител- ното медикаментозно лечение променя реактивността на организма и по този начин той вече не приема медикаментите.
КАК ДЕЙСТВАТ ЕЛИКСИРИ 630 и 24
Преди да разгледаме ефекта на еликсири 630, 24 при пациентите с гастрит съвсем накратко ще поясним какво представлява ХЕЛИКОБАКТЕР ПИЛОРИ. Това е грам-негативна бактерия, която причинява пептична язва, гастрит и дуоденит. В най-новите научни съобщения се явяват предположения, че тя може би е фактор при заболяване от рак на стомаха.
Само с фармацевтични лекарствени средства много трудно бихме помогнали на пациентите с гастрит. Медикаментозното лечение само временно премахва болките без обаче да премахне причините за заболяването. Именно във връзка с това в световен мащаб, така и у нас се прилага подходът - фармацевтични лекарствени средства+продукти на билкова основа.
ЕЛИКСИРИ 630 и 24 са създадени с цел да помогнат на пациенти инфектирани с ХЕЛИКОБАКТЕР ПИЛОРИ и от там подтискане на развитието на стомашно-чревен дискомфорт като гадене, тежест в стомаха след хранене, оригване, нарушение в храносмилането. Приемането на еликсири 630 и 24 е много ефективно и се постига туширане на заболяването.

Проведените от мен наблюдения върху голям брой пациенти с диагноза гастрит, причинен от  ХЕЛИКОБАКТЕР ПИЛОРИ, показват , че еликсири 630 и 24 облекчават проявената симптоматика, премахват причината за болката/болестта/, възстановяват нарушеното храносмилане. Тези еликсири притежават високо антибактериално, антивирусно и имуностимулиращо действие. Еликсири 630 и 24 не съдържат консерванти и оцветители. Оказват силен оздравителен ефект върху увредения организъм като стимулират неговото по-бързо оздравяване. Наблюденията показват, че за да се получи по-бърз и добър резултат е необходим по продължителен срок на прием – около 90 дни.
Въз основа на проведените наблюдения аз правя изводът, че еликсири 630 и 24 са едно много добро средство на билкова основа с висок антибактериален, антивирусен и имуностимулиращ ефект. Те проявяват отличен ефект при пациенти с диагноза гастрит, инфектирани с  ХЕЛИКОБАКТЕР ПИЛОРИ.
Януари 2017 г.                                              проф.д-р Михайлов, БАН, 
                                                                    Институт по орг.химия, 0887843920