петък, 30 септември 2016 г.

Еликсир 28 при пациенти с артрит


Ефект , резултати и клинично значение на Еликсир 28 при пациенти с артрит 

Проф. д-р Йордан Михайлов 

Създаването на препарат , облекчаващ състоянието на пациенти, страдащи от костно – ставни и нервно-мускулни заболявания е много важно и се явява напредък в медицинската наука.
Едно от тези заболявания е АРТРИТЪТ , който е форма на ставно заболяване, което засяга една или повече стави. Фактически това е болест на ставите. Често се наблюдава обикновен артрит или тн. Ревматоиден артрит , който е автоимунно заболяване. Обикновенно протича в остра хронична форма  като поразява една или повече стави. Като причина обикновено е ревматизъм , травма , нарушение на обмяната на веществата , бактериини инфекции , причинени обикновенно от β хемолитични стрептококи.
Артритът е широко разпространено заболяване. Ако не се вземат мерки изходът обикновенно е неблагоприятен. Срещат се различни видове артрит: мигриращ, ревматоиден, ювенилен, артрит при подагра. Най-общите симптоми се изразяват в болка, скованост, подуване, зачервяване на ставата с ограничаване на движението, отпадналост. Артритът е възпаление на ставите, чувства се болка преимуществено при движение. Понякога кожата в засегнатите участъци се зачервява и се явява треска. Ако е възпалена една става говорим за моно артрит, а ако са засегнати повече стави – поли артрит. В този случай трябва да се вземат бързи и адекватни мерки, тъй като болестта прогресира. Обикновенно болестта артртит се явява внезапно. Това е тъй наречената остра форма, а другата е хроничната форма.
Точната причина за болестта до сега не е определена. Счита се от повечето изследователи , че болестта е в следствие на нарушен обмен на веществата, на липса на витамини , на променена нервна система. Напоследък се приема , че честта причина си остава инфекциозно заболяване , при инфекции с бактерии,вируси и гъбички. Те предизвикват срив в естествената имунна защита.
ЛЕЧЕНИЕ
Съществуват много видове лечения на артрит, но всички те ще се окажат незадоволителни , ако не се насочим към причините на болестта. Медикаментозното лечение временно облекчава болките , но не премахва причините. Продължителното медикаментозно лечение променя реактивността на тялото, като по този начин то вече не приема медикамента. Обикновенно лечението на болестта зависи от вида и степента на заболяването , но в повечето случаи е комплексно, като по този начин се облекчават появените симптоми, премахване на причината довела до възпаление на ставата и да се осигури нейното нормално функциониране. Лечението обикновенно включва прием на обезболяващи медикаменти, но лечението на всеки вид артрит е различно в зависимост от причините.
КАК ДЕЙСТВА ЕЛИКСИР 28
Не е сериозно да се твърди , че само с медикаментозно лечение ще помогнем на болните с артрит. То, медикаментозното лечение, само временно облекчава болките , но не премахва причините за заболяването. Именно в световен мащаб , така и у нас в България, вече се прилага и комплексния метод- фармацевтични лекарствени средства и продукти на билкова основа. Целта е да се премахне болката и възпалението на нервите, да се подобри кръвния ток и да възстанови нормалната двигателна активност и мускулната дейност.
Елискир 28 е създаден цел да действа на биологично-активните точки и по този начин да стимулира възстановяването на нормалната двигателна активност. Проведените продължителни наблюдения показват, че еликсир 28 прониква ускорено подкожно в увредената тъкан и действа директно. Прилага се както през устата, така и чрез втриване.
Проведените от мен наблюдения върху голям брой пациенти  показват ,че този еликсир заздравява костната и хрущялна тъкан , облекчава проявената симптоматика ,премахва причината за болестта и най-важното възстановява нормалното функциониране на ставата. Освен това в предишни наши научни проучвания бе установено високо антивирусно , антибактериално и имуностимулиращо действие на този еликсир.Той не съдържа консерванти и оцветители , оказва изключителен ефект върху увредения организъм и стимулира неговото по бързо оздравяване. За да се получи добър резултат е необходимо по продължително приемане – около 90 дни.
ИЗВОДИ
От направените от мен наблюдения и консултации аз правя изводът, че еликсир 28 е едно много добро средство на билкова основа , което помага много на пациенти с диагноза артрит за тяхното по-бързо оздравяване, като при това болката отшумява, и изтръпването и умората изчезват.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Препоръчвам приложението на еликсир 28 при пациенти с артритни заболявания, тъй като този еликсир облекчава състоянието на пациентите и като такъв се явява абсолютно необходим при тях.
 

Юли 2016                                                                                    Проф Д-р Михайлов
0887843920
                                                                        София БАН, Институт по Органична химия