петък, 4 март 2016 г.

Ефект от приложението на ЕЛИКСИР 21 при коксартроза /Coxarthrosis/ - съпътстваща терапия с фармацевтичните лекарствени средства

Проф. д-р Йордан Михайлов, д-р по Вирусология, Област на компетентност: микробиология, вирусология,
телефон за контакт: 0887843920, БАН

Коксартрозата /артроза на тазобедрената става/ е тежко, хронично заболяване , водещо до тежка инвалидизация. Заболяването започва с увреждане на хрущяла вследствие на неправилното му хранене, в резултат на което ставата губи функцията си на амортизьор. Настъпват усложнения, водещи до пълното износване на хрущяла и триене на костните ставни  повърхности една в друга, което е съпроводено с много силни болки и постепенно намаляване и загуба на функциите на ставата. Появява се мусколен спазъм и скъсяване на крайника. Мускулатурата на болния крак отслабва и се наблюдава нарушение на стойката и походката.

За да не се стигне до тези тежки последици е необходимо своевременно да се започне лечение още в първия стадии на заболяването, тъй като ако то се забави настъпват тежки необратими изменения и влошаване състоянието на пациента. Ако се стигне до това състояние неизбежно се стига до оперативно поставяне на изкуствена става, но не може да се предвиди как организмът ще реагира на това вмешателство.

Изход от това състояние е да се спре процесът на прогресиране на заболяването при вече отключен механизъм и следваща поддържаща терапия и профилактика за предпазване от рецидиви и усложнения. Тук, при това заболяване с успех може да се приема ЕЛИКСИР 21. Постига се подобряване на храненето на хрущяла, стимулира се производството на вътреставна течност, отпускане на спазъма и преодоляване на мускулните контракции. В резултат на приемането на ЕЛИКСИР 21 постепенно започва да намалява и изчезва постоянната болка. Започва да се възстановява правилната стойка и походка, възвръща се изгубеното самочувствие. Нашите лабораторни и клинични наблюдения показват бързо възстановяване на нарушените клинични показател, което от своя страна води до ефективно оздравяване.

ЕЛИКСИР 21 свързва свободните радикали, има силно антиоксидантно действие, подобрява вътреклетъчното дишане, увеличава издръжливостта на организма към външни въздействия, ускорява регенерацията на тъканите, увеличава мускулната сила. ЕЛИКСИР 21, както и всички останали ЕЛИКСИРИ, в резултат на клинични наблюдения показаха, че нямат страничен ефект. Резултатите от приложението на пациентите вътрешно са отчитани чрез сравнителен анализ на базовите рентгенографии с контролните такива през шест месеца.

Заключение

ЕЛИКСИР 21 е перспективно средство с нулева токсичност и висок терапевтичен ефект при заболяването КОКСАРТРОЗА. Всички до сега получени резултати ми дават основание да препоръчам включването на ЕЛИКСИР 21 в комплексното лечение с фармацевтичните лекарствени средства при КОКСАРТРОЗАТА.


февруари, 2016                                               проф.д-р Михайлов
                                                                          БАН, И-т по органична химия