понеделник, 16 ноември 2015 г.

Роля и място на Еликсир 44 в лечебната практика при полово предаваните болести

проф. д-р Йордан Михайлов, д-р по Вирусология, Експерт - изследовател, област на медицинска компетентност: Микробиология, Вирусология

Сред най- често срещаните полови болести днес е хламийната инфекция, която се причинява от ХЛАМИДИЯ ТРАХОМАТИС.

Урогениталните хламидиози са остри и хронични инфекциозни заболявания, характеризиращи се с възпалителни изменения на урогениталния тракт при мъжа и жената, като при нея се проявява като ендометити, салпингити, бартолинити, цервицити и др. Урогенителните хламидиози се предават изключително по полов път и са широко разпространени по целия свят. Заразата засяга освен половите органи, но и гърлото, ректума и очите, което става със замърсените пръсти. По статистически данни инфекцията настъпва при сексуален контакт /при 66 % от случаите, но също така се предава и от майка на плода.

Патогенеза

Входна врата на причинителя е лигавицата на урогениталния тракт. У мъжа той поразява уретрата, а при жената - цервикалния канал. В резултат на репродукцията на микроорганизмите настъпва увреждане на лигавицата и възниква възпалителния процес.

Клинична картина
Инкубационният период на хламидийната инфекция у мъжа варира от 3 до 7 дни, но в някои случаи може да се удължи на 2-3 седмици. Заболяването започва като остър катарален уретрит или по-често като хроничен уретрит. Често възниква едностранно възпаление на епидермиса или на тестиса /орхит/ с болка, оток, зачервяване на скротума и фебрилитет. При смесена уретрална инфекция най-често хламидиалната инфекция протича като пост гоноков уретрит.

При жената хламидиалната инфекция протича до 20 % асимптоматично или като цервицит, ендометрит, салпингит, нарушен менструален цикъл.

Механизмът, пътищата на предаване и факторите на предаване са осъществяват чрез лигавицата на урогениталния тракт при мъжа и жената. Основният път на предаване е и половия контакт, при полово общуване.

Възприемчивостта при хламидийната инфекция е много висока. Имунитетът е неустойчив и  краткотраен. Наблюдават се повторни заболявания.

Последици, ако не се лекува това заболяване
От урогенитални хламидиази боледуват основно активната полова възраст - от 16 до 40 години. Представлява тежко заболяване със злокачествено протичане. Наблюдават се тежки усложнения, паталогична бременност, патология на новороденото и др.

Лечение
1. Антибиотично. Прилагат се тетрациклини и макролидни антибиотици, азитромицин, еритромицин, рокситромицин и др.
2. Алтернативно и съпътстващо.
Билкова тинктура Еликсир 44 е специално създадена за приложение при Урогенитални хламидиази. Нейното действие настъпва обикновено няколко дни след първия прием, като проведените клинични наблюдения показват, че траен резултат се постига след редовен и продължителен прием.
Проведените разширени лабораторни и клинични наблюдения относно ефекта на Еликсир 44 при пациенти с диагноза Урогенитална хламидиаза показват следните отлични качества:
- имуностимулиращо, антибактериално и противовирусно действие
- високи стойности на антиоксидантна активност
- наличност на необходимите количества витални субстанции, важни за доброто функциониране на органите и системите, както и за поддържане на здравословното състояние на тялото ни
- полжителен ефект върху общото здравословно състояние на пациента
- снижава до пълно прекратяване на неблагоприятните странични ефекти на лекарствените фармацевтични средства, използвани при лечението на това заболяване
- отлично стандартизиран продукт
- липсват странични ефекти и усложнения
- лечението е амбулаторно, т.е. провежда се при домашни условия

Изводи
Получените досега научни резултати от приложението на Еликсир 44 при пациенти с диагноза Урогенитална хламидиаза ми дават основание да го препоръчам като много добро средство на билкова основа, както за самостоятелно приложение, така и съвместно с предписаните за тази цел фарамацевтични лекарствени средства.

  телефон  за контакт 0887843920