неделя, 21 януари 2024 г.

РЕДКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - 2

 

 

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЕЛИКСИРИТЕ ПРИ НЯКОИ РЕДКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ - 2

СИНДРОМ НА ВАМПИРА- Photophobia Хората, които страдат от тази болест не могат да понасят слънчева светлина/т.н.светобоязън/. Под нейно въздействие кожата се покрива с мехури, често се получава възпаление на очите. Птичината е тежко и заразно хронично заболяване на конюктивита, т.н. трахомен конюктивит. Биологичен агент – хламидия трахоматиас /Chlamydia trachomatis/.

За профилактика еликсири с номера 630, 44, 759

 МИКРОПСИЯ – СИНДРОМЪТ НА АЛИСА В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА/Micropsia/  Представлява разстройство на зрението с умалено виждане, възприемане на предметите по-малки, отколкото са в действителност. ПРИЧИНА: При пареза на мускулус цилиарис възникнала вследствие на токсично въздействие при бактериални и вирусни заболявания, мигрена, наркотична зависимост.

За профилактика еликсири с номера 70, 10, 78

БОЛЕСТ НА ПЪЛЗЯЩАТА КОЖА /Westphal-Strumpel morbus/   Страдащите от това заболяване усещат как под кожата им сякаш пълзят насекоми. По-късно на тези места се появяват открити рани. Причината е кожно заболяване – дерматомикоза.

За профилактика еликсири с номера 40, 261, 311, 396

СИНДРОМ НА ЖИВИЯ МЪРТВЕЦ -/Depresio/ Този синдром е предизвикан от депресия и склонност към самоубийство. Болните проявяват състояние на угнетеност и потиснато настроение, характеризиращо се с чувство на тъга, безнадежност, обезкуражаване, заедно със забавени движения и затруднено мислене. Често се наблюдава депресивна психоза. Причини: Обикновенно се явява вследствие на токсични поражения след прекарани вирусни или бактериални заболявания или неоплазми.

За профилактика еликсири с номера 70, 280, 337

ОБОСТРЕНА РЕФЛЕКСИЯ   Болните реагират много силно на внезапни звуци. Те размахват ръце, започват да крещят и нервно повтарят едни и същи думи. Това е реакция на организма, която настъпва в отговор на дразнене на рецепторите

За профилактика еликсири с номера  197, 114, 6

 

Януари, 2024 г.                          София