понеделник, 4 декември 2023 г.

РЕДКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

 

 ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЕЛИКСИРИТЕ ПРИ НЯКОИ РЕДКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

ЕЛЕФАНТИАЗИС /Elephantiasis/  Тя се предизвиква от паразитни червеи, чиито личинки се предават на човека при ухапване на москити. След попадане на причинителя в човешкия организъм той се настанява в лимфните възли на слабините или под мишниците и по този начин пречи за протичането на лимфната течност. Тази болест засяга най-често подбедрицата. Всичко започва с отоци и подпухване и това довежда до удебеляване на пищялите и глезените. 

За профилактика еликсири с номера 22, 466, 70

ПРОГЕРИЯ, СИНДРОМ НА ХЪТЧИНСЪН-ГИЛФОРД Синдром с несигурна генетична наследственост, характеризиращ се с преждевременно остаряване, с птицеподобно лице, коронарни заболявания, причинява загуба на коса (алопеция), застаряване на кожата, аномалии в ставите.

За профилактика за лица с това заболяване над 18 години еликсири с номера 70, 6, 3

 ХИПЕРТРИХОЗА – ПАТОЛОГИЧНО ОКОСМЯВАНЕ/Hypertrichosis/    Хипертрихозата се характеризира с прекалено интензивно окосмяване, в това число и на тези участъци на тялото, където не би трябвало да ги има. Заболяването се дължи на генетично обусловени фактори - изявяват се още първите години от живота и могат да бъдат ограничени или дифузни, ендокринни фактори - значение имат жлезите с вътрешна секреция, канцерогенни фактори, медикаментозни фактори - медикаменти на хормонална основа като кортикостероиди, андрогенни препарати, на бактериални и вирусни патогени.

За профилактика еликсири с номера 140, 3

СИНДРОМ НА СИНЯТА КОЖА ИЛИ АКАНТОКЕРАТОДЕРМИЯ  При хората тази болест се среща извънредно рядко. Предположението за причините са освен наследственост , но и дерматомикоза-причинява се в повечето случаи от гъбички и в редки случаи от дрожди.

За профилактика еликсири с номера 40, 261, 25

АЛОТРИОФАГИЯ /ЯДЕНЕ НА НЕОБИЧАЙНИ ПРЕДМЕТИ/

Синдромът се среща при хора със задръжки в психическото развитие. Болните поглъщат крайно опасни и остри предмети. Причините са чревни хелминти или поражения на мозъчни центрове вследствие интоксикация от бактерии или вируси.

За профилактика за лица с това заболяване над 18 години еликсири с номера 70, 140

ноември, 2023 г.                          София