четвъртък, 4 юни 2020 г.

БАЗЕДОВА БОЛЕСТ


 
ПРОФ. Д-р МИХАЙЛОВ
         Д-Р ПО ВИРУСОЛОГИЯ

       
 БАЗЕДОВА БОЛЕСТ
/ Дифузна токсична гуша/
 Базедовата болест представлява хиперфункция на щитовидната жлеза, проявляваща се с хиперсекреция на тироидните хормони и развитие на тиреотоксикоза. Тя е специфично автоимунно заболяване.
ПРИЧИНИ
Патологична усилена функция на щитовидна жлеза, се дължи на
Различни психотравми
Нервно напрежение
Фамилна предразположеност
ПРИЗНАЦИ
Най-често срещаните симптоми са екзофталмът – изпъкване на очните ябълки, често изпотяване, загуба на тегло, тахикардия, мускулна слабост, постоянна отпадналост, високо кръвно налягане, емоционална нестабилност, проблеми със съня и паметта, тежки сърдечни нарушения.
КЛИНИЧНА КАРТИНА
 Средно при 80% от болните се наблюдава ясно изразена гуша, ускорена мисловна дейност, слаба памет, явно неспокойни и напрегнати. Голяма част от болните се оплакват от безсъние и емоционална слабост. Болестта засяга по-често жените. Тя е типично автоимунно заболяване при което започва производство на антитела срещу TSH хормона. Всичко това води до появата на клиничните симптоми на хипертиреоидизъм и гуша.
ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЯВАНЕТО
 Лечението е комплексно. Прилагат се бетаблокери, витамини, седативни препарати, някои антитироидни препарати, тиреостатистици и кортикостероиди.
СЪВРЕМЕННО ЛЕЧЕНИЕТО
  Базедовата болест е сравнително често заболяване.Съвместното приложение в лечението на болния с фармацевтични лекарствени средства и билкови продукти има за цел да подпомогне конвенционалната терапия и по този начин да се повлияе на основните симптоми на болестта и от там успешното лечение на Базедовата болест. Дългогдишните научни проучвания и наблюдения показаха много добри лечебни резултати от приложението на билковите ЕЛИКСИРИ  на инж. химик Никола ХЛЕБАРОВ. Резултатите  относно ефекта от приложението на Еликсирите с номера 2,3,29,771 и 431 при пациенти с диагноза базедова болест показаха, че те влияят изключително благоприятно върху здравословното състояние на болния. Те указват подчертано имуностимулиращо действие, подобряване на паметта, намаляване на напрегността, нервната възбудимост и изпотяването се намалява. При повечето пациентки настъпва нормализиране на менструалния цикъл.
ИЗВОДИ
Получените резултати от успоредното приложение на еликсирите с номера 2,3,29,771 и 431  с фармацевтичните лекарствени средства показаха при болните пациенти отлични резултати. Постига се много по-добро и бързо подобряване на здравословното състояние на болния.ЕЛИКСИРИТЕ с номера 2,3,29,771 и 431  са абсолютно необходими за лечението на пациенти с диагноза БАЗЕДОВА БОЛЕСТ.
 Публикува се със съкращение.
06.2020 г.    Проф.д-р Михайлов              София         БАН, Тел.0887 843920