понеделник, 18 февруари 2019 г.

ОСТЕОАРТРОЗА





 



 
проф.д-р Йордан Михайлов
Заболяването се характеризира с дистрофично-дегенеративни изменения на ставния хрущял, както и на костните краища. Това е доста широко разпространено заболяване, свързано с промени в ставния хрущял.
ФОРМИ на АРТРОЗАТА

 Първична артроза. Появява се след 40-50 годишна възраст
 Вторична артроза. Развива се на около 70 годишна възраст. 

ПРИЧИНИ за ЗАБОЛЯВАНЕТО

 Обикновенно заболяването се развива в неувредените стави под влияние на продължително натоварване, травми, различни ставни заболявания. В медицинската практика заболяването се определя като т.н. изхабяване на ставата и е съпроводено със силна болка. Най-честа причина е наднорменото тегло, което уврежда и натоварва ставите. Следваща по важност причина е предшестващо възпалително заболяване на ставите /бактериални инфекции/.

ПРИЗНАЦИ

 Характерните признаци са : болка, деформация на ставата, ограничение на нейното движение, скованост при движение, нарушаване на походката. 

РАЗВИТИЕ И ПРОТИЧАНЕ НА ЗАБОЛЯВАНЕТО

 Водещ процес е разрушаването на ставния хрущял. Развиват се различни дегенеративни процеси, под влиянието на които настъпва стареене на хрущяла. Наблюдава се тъй нареченият омекнал хрущял.  

КЛИНИЧНА КАРТИНА

Налице е силната болка при движение, дължаща се на възпаление на вътршната повърхност на ставната капсула. Наблюдава се и мускулен спазъм и повишено триене на ставните повърхности. Всичко това води до постепенно разрушаване на ставния хрущял.

ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЯВАНЕТО

 Обикновено се прилагат кортизонови препарати и аналгетици, също така и различни ензими. Разбира се с превантивна цел се използуват и физиотерапевтични процедури. Заболяването е сериозно и следва да се вземат спешни мерки, тъй като то обикновенно бързо прогресира.

НАПРАВЛЕНИЕ – АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА

 Проведените от нас дългогодишни научни наблюдения над болни с диагноза ОСТЕОАРТРОЗА показаха много добри резултати от приложението /успоредно/ на ЕЛИКСИРИТЕ 28, 284, 345 с  фармацевтичните лекарствени средства. Установено бе, че по този начин се постига ефективна помощ на болния. ЕЛИКСИРИТЕ на инж.химик Никола Хлебаров представляват водно-етанолови екстракти от подбрани билкови комбинации, богати на биологично-активни субстанции от полифенол, голям набор от витамини, каротеноиди, етерични масла и др.

ЕФЕКТ ОТ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА
ЕЛИКСИРИ с номера 28, 284, 345

 Ефекта на еликсирите се състои в това, че те подпомагат детоксикацията и спомагат за прочистването на организма.   Благодарение на успоредното приложение на ЕЛИКСИРИТЕ и фармацевтичните лекарствени средства настъпва облекчаване на болката и сковаността, започва облекчаване на съпътстващото възпаление. Настъпва забавяне на дегенеративните процеси в ставния хрущял.
 
                                                          ИЗВОДИ

 Получените резултати от успоредното приложение на еликсирите с номера 28,284, 345 с фармацевтичните лекарствени средства показаха отлични резултати

    Облекчаване на болката и сковаността на ставата
    Подобряване на функцията на засегнатата става
    Подобряване на качеството на живот на пациента
    Предотвратяване и забавяне на дегенеративния процес в ставния    хрущял
    Нормализиране на движението в засегнатата става
ЕЛИКСИРИТЕ с номера 28, 284, 345 са абсолютно необходими при провеждането на лечение на пациенти с диагноза Остеоартроза.
Благодарение на съвместното приложение на Еликсирите с Фармацевтичните лекарствени средства и физиотерапевтичните процедури се постига много по-добро и бързо подобряване на здравословното състояние на пациента. 

февруари 2019г, София

Проф д-р МИХАЙЛОВ
Д-р по вирусология
БАН – Институт по
Органична химия
0887843920
/от 9.00 до 13.00 ч./