неделя, 28 октомври 2018 г.

Общи препоръки за употреба на еликсирите


                                     ОБЩИ ПРЕПОРЪКИ
                         ЗА УПОТРЕБА НА ЕЛИКСИРИТЕ
Дозировката при употребата на еликсирите е строго индивидуална и зависи както от степента на заболяването, така и от възрастта и другите заболявания на пациента. Поради тези причини най-добре е лечебната дозировка да бъде препоръчана от специалист. Най-често тя е  следната:
        при възрастни от 18 до 65 г. – 4-6 пъти дневно по 40-60 капки, разтворени в 100 мл минерална, изворна, трапезна или преварена/филтрирана чешмяна вода/
При Профилактика дозировка е:
        при възрастни от 18 до 65 г. – 4-6 пъти дневно по 30—40 капки, разтворени в 100 мл подходяща вода;
        Както бе подчертано, при прилагането на еликсирите не трябва да се спира другото лечение. Единственото условие, което трябва да се съблюдава, е да се осигури разлика от половин час между приема на основното лекарствено средство и еликсирите.
Предлагаме на вниманието на читателя някои основни съвети:
         При синузит — капене в носа със следната смес: по 3 капки от Еликсир-З и Еликсир-774, разредени 1:2 или 1:3 с вода, още по-добре със сребърна вода (колоидно сребро). Във всяка ноздра се накапват по 3-5 капки 3—4 пъти дневно.
         За влагалищни промивки - 1 супена лъжица от Еликсир-782 се разтваря в 300 мл вода. Към тази смес се прибавят 1 чаена лъжица мед и 1 чаена лъжица ябълков оцет. Промивките са препоръчителни при бяло течение, кисти на яйчниците, миоми, ранички по половите органи, за профилактика — преди и след полов акт. При наличие на кандидоза, трихомониаза, хламидия или полипи в матката да се използват съответните еликсири за промивки.
         При заболявания на венци и зъби — гаргара 4 пъти дневно с по 60—80 капки от Еликсир-З и Еликсир-759, разтворени в 100 мл вода, или памучен тампон, поставен върху венеца или болния зъб. При пародонтоза да се прилага Еликсир-354.
         При заболявания на гърлото — гаргара 4 пъти дневно с по 60—80 капки Еликсир-З и Еликсир-774, разтворени в 100 мл вода.
         За фрикции на косата (против пърхот и косопад) — по няколко капки от Еликсир-З и Еликсир-19 се втриват в основата на косъма, след което косата се измива с шампоан.
         За обезболяване при плексит, радикулит, шипове, ишиас — да се взема съответния еликсир, като на болното място се втрива същия номер еликсир заедно с Еликсир-З.
         При гъбични заболявания под ноктите — третират се с натриване с Еликсир-25 в продължение на около 1 седмица, 4—5 пъти дневно.
         При спортисти — да се приемат 6 пъти дневно по 40-60 капки от Еликсир-783. Със същия еликсир се мажат травмираните участъци на тялото.
         При маски на лицето — може да се използва Еликсир-692. След старателно изчистване на грима, преди лягане, кожата се намазва с малко зехтин, след което се обтрива леко с еликсира.
         Профилактика за упражняващите тежки професии — леяри, ковачи, шофьори, работещи с тежко болни пациенти, стоматолози, рентгенолози, работещи в АЕЦ, с компютри и др. — 3 пъти дневно по 60 капки от Еликсир-З.
         При хемороиди — да се прави клизма с 500 мл вода, в която са разтворени по 1 чаена лъжица от Еликсир-70 и Еликсир-108, или да се постави тампон (при външни хемороиди), напоен с двата еликсира /разтворени във вода/.
         При прегъната жлъчка или при камъни и пясък в нея — да се пие един път седмично (най-добре в съботен ден) в 8, 12 и 16 часа по 30 г зехтин (1 ракиена чаша), след това — 150 грама зелев сок. Преди употреба в зелевия сок се разтварят 5 грама нишадър. Следващата събота процедурата се повтаря без нишадър, приема се всеки ден и съответния еликсир.
         При констипация (запек) — 6 пъти дневно да се приемат по 40 капки от Еликсир-786; да се пие пресен сок от портокали и 1 супена лъжица зехтин.
         При започване на всяко лечение, ако болният страда от констипация — да се направи клизма и да се регулира дейността на стомашно-чревния тракт по посочения по-горе начин.  
         При витаминен дефицит в храненето — препоръчва се редовна употреба на Еликсир-З и Еликсир-З1 и да се пие 3—4 пъти на ден (в продължение на 1 седмица) по 1 супена лъжица червено вино, приготвено по следния начин: 1 л червено вино се смесва с 2 супени лъжици пелин и 2 супени лъжици мед. Сместа се загрява до 40 °С, оставя се да изстине 3 часа, прецежда се, прибавя се 1 кг мед и се разбърква. След първия прием се почива 1 седмица и след това се взима още една доза.
         При всички туморни заболявания и левкемия — препоръчва се да се пие 3 пъти дневно по 100 мл натурален сок от ябълка, моркови и червено цвекло, като се редуват по вид, и се взема и съответния еликсир.
         За заболявания на гръбначния стълб и там, където има нужда — препоръчва се втриване 2—3 пъти вечер, преди лягане с Еликсир-З, а при шипове — с Еликсир-З и Еликсир-8.
         При костна туберкулоза и всички костни заболявания — черупки от 20 яйца се изпичат до светлокафяв цвят, смилат се на прах, смесват се с 500 г мед и се приемат по 4 чаени лъжички всеки ден поне 2 месеца. Приема се еликсира за тези заболявания.
         Заздравяване на косата  — Косата се напръсква с Еликсир-З, престоява с него 10—15 мин., след което се измива с шампоан. Още по-добри резултати се получават, ако се използва и Еликсир-19.
         При упорити кели, пърхот и засилен косопад се правят фрикции с Еликсир-З и Еликсир-19, след което косата престоява с тях 15—20 мин. След това се измива с  шампоан.
         Същата процедура може да се прилага успешно и срещу въшки.
         При краста се прави фрикция с Еликсир-З и Еликсир-652 и се пие от двата еликсира.
         При камъни в жлъчката — 1 седмица се прилага следното:
1.        Дневно 6 пъти се приема 1 кафена чаша (30 мл) зехтин, след нея се изпива 1 кафена чаша (30 мл) пресен лимонов сок. Тази комбинация се пие 3 дни.
2.        На четвъртия ден към зехтина и лимоновия сок се прибавят по 40—60 капки от Еликсир-189 и така се продължава до седмия ден.
3.        Прави се почивка 40 до 60 дни, след това се изпълнява указанието за прегъната жлъчка.
4.        През цялото време се приемат еликсирите за камъни в жлъчката.
         При камъни в бъбреците — прилага се същото, както при камъни в жлъчката, само че от четвъртия ден се прибавят по 40—60 капки от Еликсир-37.