събота, 30 декември 2017 г.

ПАРКИНСОН


КЛИНИКО-ТЕРАПЕВТИЧНИ НАБЛЮДЕНИЯ ВЪРХУ ЗНАЧЕНИЕТО И ТЕРАПЕВТИЧНИЯ ЕФЕКТ ОТ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ЕЛИКСИРИТЕ С номера 32,118 и 244 ПРИ ПАЦИЕНТИ С ДИАГНОЗА БОЛЕСТ НА ПАРКИНСОН/трепереща парализа/


 

 

 
 
 
 
Проф.д-р МИХАЙЛОВ
Болестта Паркинсон представлява бавно прогресиращо заболяване, характеризиращо се с неизвестна етиология. Болестта се проявява обикновено при възрастни хора.Това е неврологично заболяване което е хронично и прогресивно заболяване на мозъка и обикновено засяга хората над 60 години.
СИМПТОМАТИКА
При пациентите са наблюдава тремор в покой , ригор / твърдост/ , скованост на движенията , нарушаване на обонятелната функция, развитие на запек, нарушение на съня , сконност към депресия.
 Други симптоми са затрудненото тръгване, може да се наблюдава прегърбване на врата и тялото. В началото на заболяването винаги се наблюдава умора и депресия. По-късно се наблюдава засягане на познавателните функции и засягане на краткотрайната памет, също така и отслабване на силата на гласа. Намаленото преглъщане води обикновенно до изтичането на слюнка от устата.
ЕТИОЛОГИЯ/Причини за възникване на заболяването/
Главната и може би единствената причина е дегенерацията на допамининергичните неврони в субстанцията НИГРА. Причините за дегенеративните процеси не са ясни , следователно етиология на болестта е неизяснена.
ЛЕЧЕНИЕ НА ПАРКИНСОН
С помоща на конвенционалното лечение се цели контролирането на симптомите на заболяването. Към конвенциалните медикаменти се включват следните лекарствени средства: Леводопа, Допаминови агонисти и моноаминооксидазни инхибитори.
СЪВРЕМЕННИ, МОДЕРНИ ЛЕЧЕНИЯ
Ако се установи, че конвенционалните лекарствени средства  не са в състояние да осигурят контрол върху симптомите на болестта, в такива случаи се пристъпва към прилагането и на други средства с цел да бъде подпомогнат пациента.
КОМБИНИРАНА ЛЕКАРСТВЕНА ТЕРАПИЯ
През последните няколко години у нас в България при лечението на пациенти с диагноза болест на Паркинсон , успоредно с фармацевтичните лекарствени средства , се пристъпи и към прилагането на билковите средства под наименованието ЕЛИКСИРИ. Те са разработени и внедрени от инж.химик Никола ХЛЕБАРОВ. Същите представляват водно-етанолови екстракти от подбрани билкови комбинации, богати на биологично-активни субстанции , полифеноли , витамини , каротеноиди , етерични масла и др.
Проучваните ЕЛИКСИРИ с номера 32,118 и 244 в резултат на проведените под моето ръководство научни наблюдения и консултации се оказаха много ефективни средства на билкова основа в помощ на пациенти с диагноза болест на Паркинсон. Съвместното приложение на тези ЕЛИКСИРИ с предписаните фармацевтични средства води до рязко подобряване на здравословното им състояние характеризиращо се с подобряване на паметта и антиоксидантната защита. Също така болният може вече да започне да извършва редица ежедневни действия , например хранене, къпане,обличане. По този начин се постига добър контрол над заболяването и постепенното връщане на пациента към нормалния и спокоен начин на живот.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Направените от нас наблюдения за терапевтичния ефект от приложението на ЕЛИКСИРИТЕ с номера 32,118 и 244 при пациенти с диагнозата болест на Паркинсон показват тяхното голямо значение за подпомагане на лечението на пациентите с това сериозно заболяване.
ИЗВОДИ
ЕЛИКСИРИТЕ с номера 32,118 и 244 се оказаха като такива с голямо значение за клиничната медицинска практика.
11. 2017г
София
Проф д-р МИХАЙЛОВ
Д-р по вирусология
БАН - 0887843920