вторник, 1 септември 2020 г.

МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА

                  

              

ПРОФ. Д-р МИХАЙЛОВ               

                             МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА

 Множествената склероза – хронично, бавно прогресивно заболяване на централната нервна система с неизвестна причина. Появяват се огнища на демиелинизация на различни места в главния и гръбначния мозък. Склерозата представлява патологично уплътняване и втвърдяване на тъкани или органи като резултат на възпалителен процес. Множествената склероза е хронично възпалително автоимунно заболяване. То се явява като едно от най-честите заболявания на централната нервна система.
 ПРИЧИНА 
 Неизяснена, неизвестна етиология. Все още не е известно какво причинява това заболяване, но се предполага, че то е комплекс от фактори. Тук влизат генетично такива, външно въздействие, автоимунни процеси. 
СИМПТОМИ 
 Обикновено болните от множествена склероза получават първите симптоми на възраст между 20 и 40 години. Типичните симптоми са слабост, некоординираност, парези, нарушение на говора и зрението. Ходът на болестта е продължителен. Симптомите са два вида:
 Ранни симптоми -Чести симптоми 
 РАННИ СИМПТОМИ 
-Двойно виждане -Проблеми с мисълта -Непохватност /липса на координация/ -Загуба на равновесие, скованост, слабост в ръцете ЧЕСТИ СИМПТОМИ 
-Изтръпване, сърбеж, парене,бодежи -Проблеми с пикочния мехур, с червата, замаяност, умора, болки в мускулите, сексуални проблеми, затруднения с речта и мисълта. 
 ЛЕЧЕНИЕ НА МНОЖЕСТВЕНАТА СКЛЕРОЗА
 За сега все още не е създаден медикамент, който да лекува множествената склероза. Има лекарствени средства които облекчават симптомите на болеста, разреждат болестните пристъпи и ги правят по-леки.
 СЪВРЕМЕННО ЛЕЧЕНИЕТО 
 Проведените от нас дългогодишни научни наблюдения над болни с множествена склероза показаха, че за да се помогне ефективно на болния следва да се пристъпи и към успоредното приложение на средства на билкова основа. При лечение могат да се използват билковите ЕЛИКСИРИ на инж. химик Никола Хлебаров. Те представляват водно-етанолови екстракти от подбрани билкови комбинации. 
 РЕЗУЛТАТИ от СЪВМЕСТНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ на ЕЛИКСИРИТЕ с номера 5, 6, 278 и ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВЕНИ СРЕДСТВА 
 Получените резултати относно значението, ефекта и ползата от приемането на ЕЛИКСИРИТЕ с номера 5, 6, 278 показаха, че те влияят изключително благоприятно на здравословното състояние на болния от множествена склероза. Еликсирите оказват много добро имуностимулиращо, антимикотично действие. Проведените под мое ръководство изследвания и наблюдения показват, че еликсирите могат и следва да се прилагат както самостоятелно, така и успоредно с необходимите за болестта фармацевтични лекарствени средства. 

 Публикува се със съкращение. 
07.2020 г. Проф.д-р Михайлов София БАН, Тел.0887 843920