петък, 24 май 2019 г.

БОЛЕСТ НА БЕХТЕРЕВ


 

                                                    






                               БОЛЕСТ НА БЕХТЕРЕВ

Проф.д-р Михайлов                      /Анкилозиращ спондилит/

  Болестта на Бехтерев представлява заболяване на гръбначния стълб и периферните стави. В резултат на заболяването и неговата продължителност настъпва обездвижване, но при хематологично изследване не се установява наличие на ревматоиден фактор. Болестта е хронично възпалително заболяване. Засягат се предимно сакроилиачните стави и гръбначния стълб/Изображения за сакроилиачни стави/. Наблюдават се също така и прояви от страна на очите, сърцето, белия дроб и др. Например, често и при простата при мъжете.

ПРОЯВИ на БОЛЕСТТА

/Клинична картина/

  Болестта започва като се наблюдава възпалителен процес, т.е. на мястото на залавянето за костта на сухожилията започва да се развива патологичен процес.

 СИМПТОМИ

   Наблюдава се отначало слаба, след това силна болка, скованост в седалищната и областта на кръста. Заболяването често прогресира нагоре по гръбначния стълб.

ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТТА

  Лечението на тази болест е комплексна задача на цял колектив от ревматолози, физиотерапевти и от самия пациент.

Проведените от нас наблюдения над болни с това заболяване  показаха, че за да се помогне ефективно на болния трябва да се пристъпи и към успоредното приложение на средства на билкова основа.

ЕФЕКТ ОТ ПРИЛОЖЕНИЕТО НА ЕЛИКСИРИ С НОМЕРА 56,8,181,28

  Билковите ЕЛИКСИРИ на инж.химик Никола Хлебаров представляват водно-етанолови екстракти от подбрани билкови комбинации богати на каротеноиди, полифеноли, етерични масла.  Ефективно спомагат за превенцията и намаляване на риска от усложнения.

 

РЕЗУЛТАТИ

Получените резултати относно ефекта на еликсирите с номера 56, 8, 181, 28 върху хода и протичането на лечението, успоредно с фармацевтичните лекарствени средства и физиотерапията показват , че еликсирите с тези  номера влияят изключително благоприятно върху здравословното състояние на болния. Оказват много добро имуностимулиращо, антибактериално, антивирусно действие. Това потвърждава и предположението, че определена роля имат и някои инфекциозни фактори, например причинителите на чревни инфекции от род Клебсиела. Благодарение на еликсирите се постига широк спектър на въздействие върху организма на болния, започва да намалява болката и сутрешната скованост в седалищната и поясно-кръстова област. Получените резултати показват отличен ефект при пациенти с диагноза Болест на Бехтерев, т.е. те могат могат и следва да се използуват и като основно и като съпътстващо средство при лечение на болните.

Публикува се със съкращения 

май 2019г, София
Проф д-р МИХАЙЛОВ
Д-р по вирусология
БАН – Институт по
Органична химия
0887843920

/от 9.00 до 13.00 ч./